Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.06.2014.

22:59

Nova pobeda ’Orlića’ u Istanbulu

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije ostvarili su novu pobedu na prestižnom turniru „Turgut Atakol“ u Istanbulu, pošto su slavili protiv Nemačke sa 76:65.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zahvaljujući toj pobedi, izabranici selektora Dejana Mijatovića već posle drugog kola su obezbedili plasman u polufinale.

Posle izjednačenog prvog poluvremena naš mladi tim je ključnu prednost stekao u finišu trećeg perioda kad je furioznom serijom 12:0 definitivno srušio otpor borbenog rivala.

Meč u dvorani „Abdi Ipekči“ obeležio je reprezentativac Srbije Nikola Janković sa odličnim učinkom od 25 poena i 13 skokova, uz šut iz igre 10/13.

Zahvaljujući šutu za tri poena (9/5) selekcija Nemačke je uspela da tokom prvog poluvremena uspešno parira našem timu. Rival je upravo dalekometnim šutevima uspeo da se odlepi u sedmom minutu i povede sa 19:11. Brzo su se konsolidovali naši reprezentativci i u finišu druge četvrtine preko Jankovića, Marka Tejića i Nikole Rebića uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist za 34:28. Ipak, na samom kraju prvog poluvremena nemački tim uspeva da se vrati u igru i dođe do izjednačenja – 38:38.

Selekcija Nemačke odolevala je do 27. minuta kad je poslednji put bila u vođstvu – 50:49. Usledila je zatim sjajna serija Srbije od 12:0 koju su inicirali Rebić i Janković, a zaključio pogotkom za tri poena Ognjen Jaramaz za uverljivih 61:50. Teško stečenu prednost izabranici selektora Mijatovića mudrom i strpljivom igrom u finalnoj deonici sačuvali su do samog kraja, što im je donelo novi trijumf vredan plasmana u polufinale turnira u Istanbulu.

Prema očekivanjima, sa selekcijom Nemačke uvek je teško igrati, jer su neverovatno agresivni, jaki i borbeni. Uspeli smo da im slomimo otpor za samo tri minuta prave igre u trećoj četvrtini, a za tako nešto se trenira sedam sati dnevno. Bili smo strpljivi, sačekali pravi trenutak i rešili utakmicu. Nije nas išao šutu sa distance, ali smo se svih 40 minuta držali zacrtanih principa igre u odbrani i nismo odustajali nijednog trenutka. Ponovo smo imali odličnu kontrolu skoka i u potpunosti dobili bitku u vazduhu. Momci zaslužuju sve čestitke“, istakao je Mijatović.

Srbija – Nemačka 76:65 (18:19, 20:19, 23:12, 14:14)
Srbija: Đorđević, Rebić 16, Pot 7, Bursać, Kutlešić, Todorović 2, Novak 5, Jaramaz 3, Janković 25, Babović, Apić 3, Tejić 15.
Nemačka: Geske, Kovaljev, Merc 1, Ilchefer, Brajant, Akpiner 2, Lokhart 7, Žos 6, Ogbe 16, Jorh 17, Baues 10, Timan 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve