Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.06.2014.

12:30

Pekmen, Mekejleb, Berić kod Kecmana

Nikola Peković, Bo Mekejleb, Vladimir Lučić, Milan Gurović, Miroslav Berić, Dejan Milojević, igraće između ostalih na oproštajnom meču Dušana Kecmana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč "Defile košarkaških velikana" na program je u nedelju od 17 časova u Pioniru, uz direktan prenos na TV B92.

Ceo prihod od ulaznica biće biće prikupljen za renoviranje i opremanje obdaništa "Dečja radost" u Svilajncu, koje je pretpelo udar poplavnog talasa tokom poplava u maju ove godine.

U Pioniru će igrati: Goran Ćakić, Novica Veličković Vule Avdalović, Ognjen Aškrabić, Marko Kešelj, Uroš Tripković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Branko Sinđelić, Žarko Čabarkapa, Miroslav Berić, Petar Božić, Dragan Lukovski, Slaven Rimac, Krešimir Lončar, Slavko Vraneš, Milan Gurović, Vladimir Radmanović, Duško Savanović, Aleksandar Rašić, Nikola Peković, Vladimir Lučić, Luka Bogdanović, Dejan Milojević, Miroslav Raduljica, Nemanja Jaramaz, Bogdan Bogdanović, Nikša Prkačin, Bo Mekejleb.

Ekipe će sa klupe voditi Duško Vujošević, Miroslav Nikolić, Marina Maljković i Nataša Kovačević.

"Ovo je lep i emotivan momenat za mene. Teško je organizovati ovakav događaj, sve je bilo ubrzano, kako bih okupio igrače i podršku sa strane. Nadam se da će biti lep košarkaški ambijent i mala deca će moći da vide bivše i sadašnje idole. Zahvaljujem se igračima koji su se odazvali i mislim da će svi uživati", rekao je Kecman na konferenciji za medije u Kući košarke.

Potrpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da će nedelja biti poseban dan za ovaj sport u Srbiji.

"Zahvalio bih se Kecmanu što je skupio hrabrost da organizije ovakav događaj. Nadam se da će biti više ovakvih manifestacija, pozvao bih sve ljubitelje košarke i poštovaoce kako bi se na najbolji način oprostili od njegovog aktivnog igranja", rekao je Tomašević.

Nekadašnji Kecmanov saigrač iz Partizana Petar Božić rekao je da mu je zadovoljstvo što će prisustovati meču u Pioniru.

"Drago mi je što sam dobio poziv da budem deo ovakvog meča koji za cilj ima humanost. Apelujem na sve ljude da dođu u što većem broju i da ovakvih akcija bude što više. Potrudiću se da se prisetimo starih uspomena", rekao je Božić.

Kecman će ljubiteljima košarke, a posebno navijača Partizana ostati upamćen kao strelac čuvene "trojke" u Zagrebu protiv Cibone 2010. godine, kojom su crno-beli osvojili Jadransku ligu.

Karte za taj meč koštaju 300 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve