Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.06.2014.

01:35

DV: Nisu mi jasni kriterijumi

Duško Vujošević rekao je da mu nisu jasni kriterijumi po kom Partizan NIS nije dobio pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Evroligu, prenose "Novosti".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Posle odustajanja šampiona ABA lige Cibone od učešća u Evroligi, njenu poziciju preuzela je Crvena zvezda.

Zvezda je prvobitno trebalo da igra kvalifikacije za elitno takmičenje, a iako se činilo da će njeno mesto u slučaju direktnog plasmana zauzeti Partizan, to se neće desiti.

Na zvaničnom sajtu Evrolige objavljeno je da će umesto predstavnika iz ABA lige u kvalifikacije ide Hapoel iz Jerusalima, a za jedno preostalo mesto boriće se i Asvel, Nimburk, Levski, Zijelona Gora, Strazbur, Ostende i Uniks.

“Teško mi je da komentarišem odluku dok mi nisu eksplicitno poznati motivi. U svakom slučaju, ovo je prilično loša košarkaška odluka generalno, a za Partizan posebno. Po ko zna koji put ću da ponovim da naš klub godinama demonstrira izuzetno kvalitetne partije u Evroligi, ali i da prozvodi igrače. Nisu mi jasni kriterijumi za ovakav rasplet, pa ne mogu ni ozbiljno nešto da komentarišem”, rekao je Vujošević, a prenose “Večernje Novosti”.

Poslovni direktor ‘crno-belih’ Mlađan Šilobad nije iznenađen odlukom, rekavši da klub nije napravio nekakav prekršaj u proceduri.

“Partizan je u predviđenom roku aplicirao za Evrokup na koji smo stekli pravo na osnovu rezultata iz ABA lige. Nije bilo potrebno, niti je to pravilima, da „konkurišemo” za vajld kartu u kvalifikacijama, znači nismo napravili nikakvu proceduralnu grešku”, rekao je Šilobad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve