Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.06.2014.

14:50

"Nisam želeo nikoga da uvredim"

Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da nije želeo nikoga da uvredi kada je podigao pehar šampiona Srbije namenjen Partizanu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pehar je, za sada se ne zna kako, završio kod navijača Crvene zvezde posle pobede Partizana sa 95:87 za 3-1 u finalnoj seriji, a Simonović se popeo na tribine da uzme tada već polomljeni pehar. Navijači ’crveno-belih’ su od svog kapitena tražili da podigne pehar, što je on učinio, a potom se tek vratio na teren.

Delegat utakmice me je kao kapitena ekipe zamolio da odem do navijača, smirim situaciju i pokušam da vratim pehar, ali u tome nisam uspeo. Tim gestom nisam želeo nikog da uvredim, a Partizanu bih još jednom čestitao na osvojenom trofeju prvaka Srbije“, rekao je Simonović.

Simonović je istakao da je sezona iza košarkaša Crvene zvezde bila teška i naporna.

Bilo je dosta emocija i nervoze. Mislim da smo mogli da se izborimo za majstoricu, ali nam je nedostajalo malo sreće u četvrtom duelu. Bili smo vrlo blizu, imali smo prednost od sedam poena na četiri minuta do kraja i zbog toga ističem da ne bi bilo nezasluženo da smo uspeli da izborimo petu utakmicu“, istakao je Simonović.

Kapiten Zvezde je istakao da u timu postoji generalno zadovoljstvo rezultatima, ali da ostaje žal što je osvojen samo Kup Radivoja Koraća.

Doživeli smo neke zaista blistave trenutke koji se pamte za ceo život. Igrali smo pred najvećim brojem gledalaca u istoriji evropske košarke. Rekord po poseti koji je oboren u duelu sa Budiveljnikom je nešto fantastično, a atmosfera koju smo imali se rečima ne može opistai. Za podršku koju smo imali, navijačima dugujemo veliko hvala“, rekao je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve