Nova vest
Košarka

Sreda, 18.06.2014.

16:41

Čović: Sačekajmo zvaničnu odluku

Prvi čovek KK Crvena zvezde Nebojša Čović smatra da bi dobijanje B licence za učešće u Evroligi bio veliki uspeh za crveno-bele.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Još nismo dobili zvaničnu informaciju od strane Evrolige. Ali ako je to tačno, onda je to još jedna potvrda da smo na pravom putu i najbolji dokaz koliko čelnici Evrolige poštuju naš rad. Kada to kažem, mislim na sve strukture u klubu“, rekao je Čović za zvanični klupski sajt.

Cibona je zbog finansijskih problema odustala od učešća u Evroligi, a upražnjeno mesto najverovatnije će dobiti Zvezda.

“Smatram da bi dobijanje B licence za učešće u Evroligi naredne sezone bio veliki uspeh za sve nas i ogromna stvar za srpsku košarku iz više razloga. Pre svega, to bi značilo da smo za kratko vreme uspeli da steknemo veliko poverenje Evrolige jer mnogi zaboravljaju činjenicu da 2011. godine KK Crvena zvezda praktično nije postojao. Međutim, naše transparentno finansijsko poslovanje, ispunjavanje svih standarda koje je Evroliga postavljala pred nas, interesovanje naše publike za utakmice kao i partnerski odnos koji godinama gradimo besprekornim organizacijama kvalifikacionih turnira za juniore prepoznati su i nadamo se da će biti i valorizovani dobijanjem B licence. Ali, da ne prejudiciramo stvari. Sačekaćemo zvaničnu odluku Evrolige, ali želim da naglasim da smo u svakom slučaju potpuno spremni za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju“, zaključio je Čović.

Cibona je kao pobednik Jadranske lige trebalo direktno da igra u Evroligi, a Crvena zvezda bude učesnik kvalifikacija. Zbog novonastale situacije, Zvezda bi mogla da zameni Zagrepčane, a Partizan večitog rivala u kvalifikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve