Nova vest
Košarka

Sreda, 18.06.2014.

14:18

Cibona odustala, Zvezda u Evroligi!

Košarkaški klub Cibona odustao je od takmičenja u Evroligi, a to mesto će zauzeti Crvena zvezda, potvrđeno je za B92 iz nekoliko izvora.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

To ujedno znači da će će Partizan najverovatnije igrati kvalifikacije za elitno takmičenje.

"Razgovarao sam sa čelnicima Cibone, oni su saopštili Evroligi da su odustali. U tom slučaju Crvena zvezda ide direktno u Evroligu, a Partizan najverovatnije u kvalifikacije", rekao je za B92 generalni menadžer ABA lige Roman Lisac.

Zagrepčani su do mesta u elitnom takmičenju došli osvajanjem regionalne ABA lige, a direktan plasman izborila je i Cedevita, kao finalista.
Još od tada se spekulisalo da ’vučica’ zbog finansijskih problema neće moći da igra u elitnom takmičenju.

Pre nekoliko nedelja, vođenje klubom preuzeo je grad, a iako se činilo da su tako rešeni problemi, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je početkom ove nedelje nagovestio da je Cibona blizu odluke da odustane od elitnog takmičenja.

Evroliga je još ranije najavila da će sredinom juna biti poznato ko će iz ABA lige definitivno igrati to takmičenje.

Podsetimo, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je tokom boravka u Beogradu, tokom 'fajnal fora' ABA lige, najavio da će u slučaju odustajanja Cibone njeno mesto biti vraćeno ABA ligi.

"U slučaju da Cibona ne reši svoje probleme, to mesto će pripasti klubu iz ABA lige", rekao je Bertomeu 27. aprila u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve