Nova vest
Košarka

Utorak, 17.06.2014.

14:18

UNS: Zaštitite sportske novinare

Udruženje novinara Srbije protestovalo je zbog incidenta na utakmici između Crvene zvezde i Partizana na kojoj je povređen jedan novinar.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iz tog Udruženja su zatražili od organizatora sportskih manifestacija da osiguraju nesmetan rad za novinare.

Košarkaši Partizana u ponedeljak uveče su pobedili Crvenu zvezdu sa 82:62, a tokom utakmice, sa tribine na kojoj su smešteni navijači ’crveno-belih’, bačena je petarda koja je povredila novinara „Blica“ Vladimira Bojčevića.

U toku utakmice je petarda eksplodirala na mom stolu, od čega mi je krenula krv iz nosa. Neko vreme mi je zujalo u ušima i ništa nisam čuo. Upaljačem koji je bačen sa tribina kolegi sa portala kosarka24 upaljačem je razbijen laptop“, rekao je Bojčević UNS.

Bojčević je dodao da je na derbiju koji je ranije igran u Železniku, a čiji je organizator takođe bila Zvezda, situacija bila još gora i da su novinari uvek smešteni tik ispod navijača.

Tada je bio veći pakao. Bačena su tri topovska udara zbog kojih nisam ništa čuo naredna dva dana, kolegi iz Večernjih novosti je pocepana jakna, a kolegi iz Telegrafa pukla bubna opna. Tada smo morali da pobegnemo sa utakmice i sve stvari ostavimo tamo. Tek kad se smirilo, vratili smo se“, rekao je Bojčević.

UNS je podsetio da su novinari, fotoreporteri i snimatelji zbog propusta organizatora koji bi trebalo da im obezbede sigurnost, često mete agresivnih navijača i završavajufizičkim povredama.

Posle ovakvih incidenata nema reakcija nadležnih i niko ne snosi odgovornost“, navodi se u saopštenju.

UNS je zatražio od organizatora sportskih događaja da ubuduće osiguraju nesmetan rad novinara i ne dozvole da se ovakvi propusti ponovo dese.

Košarkaški klub Partizan bio je organizator prve utakmice tokom koje su izbili veliki incidenti, a u nedelju je kažnjen igranjem dve utakmice bez prisustva publike i novčano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve