Nova vest
Košarka

Utorak, 17.06.2014.

09:09

Zvezda direktno u Evroligi?

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nagovestio je da Cibona najverovatnije neće igrati u Evroligi, čime se otvaraju vrata za Crvenu zvezdu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zagrepčani su direktan plasman u elitno takmičenje obezbedili osvajanje ABA lige, ali se još od tada spekulisalo da ’vučica’ zbog finansijskih problema neće moći da igra u njemu. Pre nekoliko nedelja, vođenje klubom preuzeo je grad, a iako se činilo da su tako rešeni problemi, Bandić tvrdi suprotno.

Bandić je istakao da je njemu glavni cilj da klub bude zdrav i da je protiv toga da Cibona bude samo učesnik Evrolige, a da će odluka po tom pitanju biti doneta do kraja nedelje.

Ništa se ne mora, pa tako ne mora ni da se igra Evroliga. Ako bismo išli u Evroligu samo da učestvujemo, pa da budemo vreća za nabijanje, ja nisam protiv toga i onda treba da umesto nas ide neko drugi. Za to sam da gradimo autentičnu Cibonu, sa domaćim igračima, na duge staze“, rekao je Bandić, „Evroliga je najmanji problem, razmišljamo o budućnosti Cibone. Ako bude potrebno i najradikalnije, ja sam spreman da krenemo od nule. Šta znači biti u Evroligi, šta je prošle godine Cedevita imala, samo trošak od minimum milion evra. Imamo mi važnijih stvari od plesa za jedno leto, statiranje i biti vreća za nabijanje. Ko ima milion evra da baci u jamu, a veći problem su dugovi koji su slagani poslednjih 10-15 godina“.

Gradonačelnik Zagreba je istakao da će u narednih nedelju dana biti doneta odluka šta će klub raditi dalje, da li će otići u stečaj ili će biti viđene radikalnije mere.

Nema više deljenja nezarađenog i nema više promovisanja nerada. Moramo da podvučemo crtu. Mi smo zatekli dugove od preko 100 miliona kuna (15 miliona evra) u Ciboni, sanirali smo 60 miliona, ostatak još nismo. Moramo da videmo šta dalje, nećemo prelivati iz šupljeg u prazno. Delilo se šakom i kapom, potpisali su se veliku ugovor, niko nije odgovarao za to. Rešićemo problem, ne britnite. Zagovaraću se za zdravu Cibonu“, naglasio je Bandić.

Evroliga je još ranije najavila da će sredinom juna biti poznato ko će iz ABA lige definitivno igrati to takmičenje. Očekuje se da će sve biti poznato do kraja nedelje, do kada je Ciboni dat rok da se izjasni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve