Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.06.2014.

19:50

Bogdanović 'razbio' Zvezdu za 1-1

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 82:62 i tako su izjednačili na 1-1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su vodili tokom celog meča, a najveću prednost imali su sredinom prvog poluvremena, +18. Zvezda se nije predavala, sredinom poslednje četvrtine prišla je na -3 (60:57), Lazić je promašio šut za izjednačenje, a na drugoj strani Bogdanović je vezao šest poena i prelomio meč.

Upravo je Bogdan Bogdanović bio najbolji igrač meča sa 33 poena (7-12 za dva, 3-9 za tri, 10-10 penali), 4 skoka i 5 asistencija. Odličan je bio i Đorđe Gagić sa 18 poena (7-9 iz igre) i 9 skokova, Davis Bertand dodao je 14 poena (4-8 iz igre), a Žofre Lovernj imao je 6 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Jaka Blažič sa 19 poena (6-14 iz igre), imao je i 4 skoka, ali i 5 izgubljenih lopti. Čarls Dženkins ubacio je 17 poena (5-15 iz igre, 6sk. i 4 ast), a Raško Katić dodao je 15 (5-9 iz igre, 3sk).

Treća utakmica na programu je u četvrtak, a igraće se pred praznim tribinama jer je Partizan kažnjen zbog incidenata na prvoj utakmici.

Tok meča:

Bogdanović je odlično počeo meč, ubacio je pet poena u nizu, a Partizan je na drugoj strani mnogo bolje igrao odbranu od rivala. Zvezda nepuna četiri minuta nije postigla koš iz igre, pa je trener Radonjić zatražio tajm aut pri vođstvu crno-belih 8:2.

Iako je Blažič pogodio trojku posle minuta odmora, Partizan je i dalje igrao čvrsto i nije dozvoljavao Zvezdi poene u reketu, a na drugoj strani poenima Gagića crno-beli su došli do devet poena viška (14:5).

Dženkins je na kratko vratio Zvezdu u igru, ali Bertans sa pet vezanih poena donosi Partizanu +13 (22:9). Lazić je u napadu u kojem je Bertans pogodio trojku naleteo laktom na Bogdanovića, pa je najbolji igrač Partizana morao da ode na odmor na klupu.

Crveno-beli su šutirali vrlo loše iz igre, samo tri pogotka iz 16 pokušaja, uključujući i Katićev kojim se na prvi dvominutni odmor otišlo sa prednošću Partizana 23:11.
Početak drugog perioda nije doneo nikakve promene – Zvezda je bila dezorganizovana, olako je gubila lopte, a Partizan je to kažnjavao poenima iz kontre i sredinom druge deonice došao je do 18 poena viška (31:13).

Potom su i crno-beli ušli u nešto lošiji ritam u napadu, Zvezda je sa penala malo smanjila razliku, ali nije u potpunosti iskoristila slab period u igri rivala.Ipak, posle četiri uzastopna poena Dženkinsa crveno-beli su posle duže vremena prišli na deset poena zaostatka (39:29), a Partizan je na poluvremenu vodio 40:29.

Na početku treće deonice obe ekipe bile su izuzetno nervozne i teško su dolazile do poena, mada je Partizan preko Bogdanovića i Bertansa brzo poveo 45:29. Međutim, Zvezda je zaigrala nešto bolje u odbrani, uzvratila je serijom 6-0, a posle polaganja Blažiča trener Partizana Vujošević zatražio je tajm aut (45:35).

Iako je prvobitno košem Gagića Partizan odbio nalet Zvezde, crveno-beli su zaigrali bolje i posle trojke Dženkinsa spustili su se na jednocifreni zaostatak. Usledili su pogoci Simonovića i Katića, pa je prednost Partizana smanjena na 49:44 i Vujošević je ponovo zatražio tajm aut.

Po ponovnom izlasku na teren Gagić je pogodio uz faul, a potom je Katić dobio tehničku grešku, pa je posle bacanja Bertansa Partizan ponovo došao na +10 (54:44). Zvezda je ponovo prišla, ali je Dženkins na -8 promašio oba penala, da bi na drugoj strani Bogdanović pogodio trojku za 59:48 i izazvao tajm aut Radonjića.

Blažič je u samoj završnici pogodio, pa je Partizan pred poslednjih deset minuta imao devet poena viška (59:50).

Na početku poslednjeg perioda Zvezda je zaigrala bolje u odbrani, a Dženkins je vezao pet poena i spustio crveno-bele na -3 (60:57). Zvezda je imala trojku za izjednačenje, Lazić je promašio, a onda je šest uzastopnih poena ubacio Bogdanović i Radonjić je zatražio tajm aut (66:57).

To je prelomilo meč, Zvezda je počela da brza, a Partizan se ubrzo odlepio na dvocifrenu razliku i do kraja je rutinski priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

505 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve