Nova vest
Košarka

Sreda, 11.06.2014.

20:07

Sportando: Lovernj ide u Denver?

Kapiten košarkaša Partizana Žofre Lovernj mogao bi da se sledeće sezone preseli u redove Denver Nagetsa, prenosi Sportando.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Specijalizovani košarkaški portal je, pozivajući se na izvore iz Sjedinjenih Država naveo da je reprezentativac Francuske na korak od prelaska u tim koji ga je prošle sezone draftovao sa 55. pozicije, uz dodatak da je Lovernj imao sjajnu sezonu u ekipi “crno-belih“ koja ga je preporučila čelnicima Nagetsa.

Lovernj je posle povrede Dragana Milosavljevića preuzeo kapitensku traku i na taj način postao prvi stranac kapiten u istoriji aktuelnog šampiona Srbije, a u Evroligi je bio među najboljim skakačima, prosečno je beležio 8,6 skokova, a ubacivao je 11,1 poen.

Kako navodi Sportando, francuski reprezentativac ima ugovor na još godinu dana sa Partizanom, te da moguće obeštećenje koje klub bude zahtevao može biti problem pri transferu Lovernja u Denver, ali kako je Partizan u velikim finansijskim problemima, a uz to neće igrati Evroligu sledeće sezone, rastanak bi bio najbolja opcija, kako za klub, tako i za igrača.

Na taj način bi se Lovernj pridružio nekadašnjem košarkašu Partizana Janu Veseliju, te zemljaku Evanu Furnijeu, a gotovo je sigurno da bi u timu Nagetsa imao prostora za napredak, s obzirom na filozofiju igre trenera Brajana Šoa, koji insistira na snažnim i skočnim igračima na unutrašnjim pozicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve