Nova vest
Košarka

Sreda, 11.06.2014.

20:01

Nelson odveo Zvezdu u finale

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige Srbije pošto su u polufinalu savladali Mega Vizuru sa 2-0 u pobedama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj utakmici u Hali sportova ekipa Dejana Radonjića slavila je protiv tima Dejana Milojevića rezultatom 101:95.

Zvezda je u većem delu utakmice kontrolisala igru i rezultat, ali mladi tim Mege pojačan Micićem i Dangubićem još jednom je pokazao koliki potencijal ima.

Ipak, u finišu utakmice DeMarkus Nelson i Raško Katić bili su prevaga na strani crveno-belih koji će treću godinu u nizu u finalu igrati protiv Partizana koji je finale obezbedio u utorak takođe posle dve utakmice protiv Radničkog.

Nelson je bio igrač utakmice sa 22 poena, 6 skokova, 5 asistencija i indeksom 32. Raško Katić dodao je 26 poena uz 4 skoka, 21 poen ubacio je Čarls Dženkins, a 13 Jaka Blažič. Na drugoj strani, Veličković je imao 23 poena i 10 skokova, ali i nekoliko grešaka u finišu. 20 je ubacio Ratko Varda, a 19 uz 4 skoka Dangubić.

Prvi meč finala igra se u subotu, a prednost domaćeg terena ima Partizan.

Tok meča:

Milojević je Dangubića I Micića uvrstio u startnu petorku, ali početak utakmice pripao je Zvezdi. Tim Dejana Radonjića krenuo je mnogo odlučnije, pa je Milojević posle tri minuta I samo dva poena sa penala njegovih izabranika zatražio tajm-aut (8:2).

Mega se u igru vratila poenima Varde i Veličkovića ispod koša, ali raspoloženi Blažič i Lazić čuvali su vođstvo gostiju.

U prvoj deonici igralo se veoma brzo uz dosta grešaka na obe strane, a Nikola Jokić je u poslednjoj sekundi sa pola terena pogodio trojku za samo minus jedan Mege (26:25).

Početak druge deonice pripao je Vardi i Veličkoviću koji su očigledno bili motivisani. Obojica su već u ranoj fazi druge četvrtine imali dvocifreni broj poena, pa je Mega došla do preokreta.

Početak druge deonice pripao je Vardi i Veličkoviću koji su očigledno bili motivisani. Obojica su već u ranoj fazi druge četvrtine imali dvocifreni broj poena, pa je Mega došla do preokreta.

Nakon tehničke greške Dejanu Radonjiću domaći tim je došao i do +9 (49:40), ali finiš prvog dela pripao je ekipi Dejana Radonjića. Zvezda je u poslednja četiri minuta napravila seriju 8-2, pa je Mega posle 20 minuta vodila 51:48.

Zvezda je brzo početkom drugog dela anulirala prednost Mege i u nastavku je ponovo preuzela vođstvo. Mnogo bolju odbranu zaigrali su izabranici Dejana Radonjića, pre svega na Novici Veličkoviću, a tu se najviše istakao Luka Mitrović koji je bio ’iks faktor’ u tom periodu.

Uz njegovu dobru igru i sjajnu rolu Raška Katića Zvezda je u 27. minutu došla do devet poena viška (69:60), a posle 30 minuta bilo je 73:66.

Trojkama Dangubića i Veličkovića Mega je u 33. minutu prišla na samo poen zaostatka (77:76). Zvezda je taj nalet odbila, ali Mega se nije predavala, pa je tri minuta pre kraja posle poena Veličkovića i izjednačila – 84:84.

Usledile su trojke Nelsona i Micića, a onda su poentirali Katić i Nelson, pa je Zvezda dva minuta pre kraja imala 91:87. Dangubić je na drugoj strani promašio dva bacanja, potom je Veličković napravio korake, pa je Zvezda u finišu ipak mirno privela meč kraju i obezbedila novo finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve