Nova vest
Košarka

Sreda, 11.06.2014.

14:03

Šarić: Poslednja utakmica za Cibonu

Najbolji košarkaš Cibone Dario Šarić priznao je da mu je utakmica protiv Cedevite u finalu hrvatskog prvenstva bila poslednja u tom dresu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Cedevita je osvojila prvu titulu šampiona Hrvatske u istoriji, pobedom sa 87:76 u trećoj utakmici, a Cibona je osim trofeja ostala i bez najboljeg igrača.

Šarića je trener Slaven Rimac iz igre izveo dva minuta pre kraja, a jedan od najtalentovanijih evropskih igrača dobio je velike ovacije, čak i protivničkih navijača.

„Ovo je moj oproštaj, odigrao sam poslednju utakmicu za Cibonu“, rekao je Šarić.

Kao naredna stanica u karijeri 20-godišnjeg košarkaša trebalo bi da bude turski Efes kojeg je preizeo srpski trener Duda Ivković.

Službeno bi se sve trebalo znati za pet dana, jer 16. jun je rok za povlačenje prijave s drafta. Ukoliko se nešto drastično ne promenii u sledećih nekoliko dana, Šarić odlazi za 1,2 miliona evra. Ipak, neće sav taj novac otići Ciboni.

Na kraju, on nije uspeo da se od kluba oprosti trofejom.

„Žao mi je zbog izgubljenog trofeja, tužan sam, ali Cedevita je u ove tri utakmice bila bolja. Imaju veći broj igrača, a većina je odigrala iznad proseka jer je Repeša iz njih izvukao maksimum. Suton ovako dobro nije odigrao od finala NCAA, a Smit je pokazao više od svojih kvaliteta“, rekao je Šarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve