Nova vest
Košarka

Sreda, 11.06.2014.

10:41

Đinobili: Ovako nešto se ne planira

San Antonio Sparsi odigrali su šuterski jedno od najboljih poluvremena u istoriji košarke, i to u finalnoj seriji NBA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U pobedi nad Majamijem Sparsi su u prvom poluvremenu dali čak 71 poen, uz 76% šuta iz igre.

“Ovako nešto ne može da se planira. Nije bilo nikakvih čarobnih akcija – protok lopte je bio dobar i svaki šut je ulazio“, rekao je Manu Đinobili, koji je ubacio 11 poena, a nadovezao se trener Greg Popović.

“Mislim da nikada više nećemo šutirati 76% u prvom poluvremenu. To je ludo“.

Junak pobede 111:92 bio je Kavai Lenard, koji je za prvih šest minuta dao 13 poena a do kraja je briljirao na obe strane terena – 29 poena, 4 skoka, po 2 ukradene lopte, blokade i asistencije, uz sjajnu odbranu na Džejmsu u poslednjoj četvrtini.

U prve dve utakmice Lenard je ukupno dao 18 poena i mučio se sa ličnim greškama čuvajući Džejmsa. Ipak, sada mu se sve vratilo.

“Ušao sam u ritam i saigrači su me ’hranili’ loptama. Pogađao sam šuteve“, kaže Lenard, kojeg je pohvalio i trener.

“Tako je igrao tokom cele godine – on mora da bude jedan od naših boljih igrača na terenu ili mi nismo dovoljno dobri. To je jednostavno tako. U prva dva meča postao je previše oprezan zbog faulova, a on ne igra tako. Za pobedu svi moraju da igraju dobro, a on je sada odigrao sjajno. Lenard je naša budućnost“, rekao je Popović.

Džejms: Sparsi kažnjavaju greške

Sa druge strane, u Majamiju su logično bili razočarani, a zbog lošeg početka meča posebno je besan bio Rej Alen.

“Vikali smo jedni na druge u svlačionici u poluvremenu, hrabrili jedni druge, prošli smo kroz razne emocije kako bismo pronašli iskru koja bi nas pokrenula. Ali ništa, pobedili su nas, a mi smo bili bez želje“.

Kris Boš je rekao da “Sparsima treba skinuti kapu“, a prva zvezda tima Lebron Džejms kazao je da je poraz došao kao posledica brojnih faktora.

“Neki put bismo odlično odigrali odbranu, a oni bi pogađali šuteve. Drugih puta nismo bili dobri u odbrani, a oni su opet pogađali. Kada napraviš grešku protiv San Antonija, oni će je sigurno kazniti. Igrali su sa većon željom od nas, a izgovor ne sme da bude ni to što smo u četvrtom uzastopnom finalu, to ne garantuje pobedu“, samokritičan je Džejms i dodao je:

“Ovo je finale, tako da sve dobija na dodatnom značaju. Mi ćemo se sigurno poboljšati – mrzimo ovo kako smo odigrali, ali tek je 2-1, moramo da napravimo neke promene i da se prilagodimo“.

Sledeća utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka, a domaćin je ponovo Majami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve