Nova vest
Košarka

Petak, 06.06.2014.

18:50

Ko je Dejan Kravić?

Spisak selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića sadržao je i jedno ime koje je gotovo potpuno nepoznato široj javnosti.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Centar Teksas Tek koledža Dejan Kravić jedan je od osmorice centara koji su uvršteni u preliminarni spisak nacionalnog tima za Mundobasket u Španiji.

Kravić je rođen 9. septembra 1990. godine, a iako u većini zvaničnih dokumenata piše da je rođen u kanadskom gradu Ontario, on je na svom fejsbuk profilu napisao da je Mostarac, kako je navedeno i na zvaničnom sajtu TT.

Visok je 213 centimetara, a ove sezone je za svoj koledž prosečno ubacivao 7,3 poena uz 4,6 skokova i nešto manje od jedne asistencije po meču, a trenutno je jedan od svega trojice aktuelnih igrača Red Rajdersa koji rade na svojoj master tezi na fakultetu.



Nešto bolje partije je pružao prošle sezone, beležio je 9 poena, 5,2 skoka, 1,2 asistencije.

Pre dolaska u Teksas igrao je košarku na univerzitetu Jork, a prethnodno u srednjoj školi Vestminster u Londonu, kada je u tri navrata proglašavan najkorisnijim igračem. Prošle godine je izjavio da nije siguran za koju reprezentaciju će igrati.

Ko god me pozove prvi, ja volim obe države i Kanadu i Srbiju. Svi u SAD znaju da sam Kanađanin, mnogi su mi govorili da bi trebalo da igram za mlađe selekcije Kanade, ali nisam dobijao pozive, tako da sam morao da radim bolje i jače. Nadam se da ću dobiti poziv za neku reprezentaciju, bilo Kanade, bilo Srbije“, rekao je tada Kravić.

Zanimljivost predstavlja i podatak da mu je rođak nekadašnji reprezentativac Srbije Kosta Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve