Nova vest
Košarka

Petak, 30.05.2014.

13:59

Radonjić: Veliki pritisak za derbi

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da njegov tim u derbi protiv Partizana ulazi pod velikim pritiskom posle dva vezana poraza.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Beogradski klub je izgubio prvu poziciju na tabeli porazima od Mega Vizure i Radničkog, ali da se nada trijumfu i povratku na pobednički kolosek.

"Meč protiv Partizana donosi posebnu težinu, prethodne dve utakmice nismo odigrali kako je bilo potrebno, posebno u defanzivi. Neće biti lako, moramo da budemo kvalitetniji, ukoliko mislimo da pobedimo", izjavio je Radonjić.

Crnogorski stručnjak je dodao da nije opterećen borbom za prvo mesto uoči plej-ofa, pošto u duelima gradskih rivala prednost domaćeg terena do sada nije bila presudna.

"Derbi uvek nosi veliku borbu, a ulog je i prvo mesto uoči plej-ofa, iako prednost domaćeg terena ne znači toliko mnogo, bar tako je bilo do sada, a verujem da će ostati i do kraja sezone", naveo je Radonjić.

Prema njegovim rečima Ivan Radenović će biti spreman za duel sa “crno-belima“, iako se povredio protiv Kragujevčana.

"Svi ostali su spremni i zdravi, nadam se da će biti na potrebno nivou, kako bismo savladali Partizan. Pauza nam nije prijala jer je bila dugačka, pogotovo jer od početka sezone igramo na tri dana", zaključio je Radonjić

Sportski direktor crveno-belih Davor Ristović izjavio je da uprava kluba čini sve da derbi prođe na najvišem mogućem nivou i da se ne ponove scene od pre dve godine sa finala plej-ofa.

Partizan vodi na tabeli sa skorom 10-1, dok Zvezda ima devet pobeda i dva poraza. Ovi timovi su se u sezoni tri puta su sastajali i sva tri meča dobili su “crveno-beli“.

Duel 12. kola Superlige između Crvene zvezde Telekom i Partizana igra se u subotu u Železniku od 20.15 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve