Nova vest
Košarka

Petak, 30.05.2014.

08:48

Nikolić: Znali smo da nisu u formi

Trener Radničkog Miroslav Nikolić bio je veoma srećan posle pobede nad Crvenom zvezdom Telekom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Najbitinije je što smo obezbedili smo Jadransku ligu u novoj sezoni, ostaje da rešavamo pitanje trećeg mesta. I da smo izgubili od Zvezde, imali bismo šansu "jureći" razliku protiv Mega Vizure u Jezeru. Normalno, sad moramo da izađemo kao pobednici i iz Železnika i Čačka. Ipak, malo je lakše, Zvezda je bila veliki izazov, ovo je jedno lepo veče za sve nas“.

“Bilo je nešto manje publike sa naše strane, kao da smo se zadovoljili utakmica u Kragujevcu. Međutim, pohvaljujem ovu publiku koja stalno dolazi, prate naše rezultate. Zvezda je izgubila od Mega Vizure, znali smo da nisu u najboljoj formi. Dobro smo se spremili fizički – ističem našeg kondicionog trenera Mladena Mihajlovića, napravio je dobar posao, sada možemo mnogo bolje da trčimo. Tokom cele godine koristili smo sedam-osam igrača, svaka ima čast za sve ovo što su izdržali. Već su igrali po 35-40 minuta, a sada još imamo i svaki drugi dan utakmice“, dodao je Nikolić.

Krilni centar Radničkog Stefan Birčević kaže da je presudilo prvo poluvreme.

“Sve što je trener Nikolić zadao mi smo pokušali da prenesemo na teren. Odigrali smo fenomenalno u napadu u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini moralo je da dođe do pada, naši visoki igrači su dobili više ličnih grešaka, pa je bilo teško da iskontrolišemo ovaj meč. Ipak, uspeli smo. Svaka čast mojim saigračima koji su uspeli da iznesu ovu utakmicu i odole naletima u drugom poluvremenu. Izdržali smo, pobedili za ABA ligu u novoj sezoni, a sada nas čeka duel sa Mega Vizurom za to treće mesto“.

Tabela:
1. Partizan NIS 10/1
2. Crvena zvezda Telekom 9/2
3. Mega Vizura 8/3
4. Radnički KG 7/4
5. FMP Železnik 3/8
6. Metalac Farmakom 3/8
7. Crnokosa 3/8
8. Borac Mozzart Sport 1/10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve