Nova vest
Košarka

Petak, 30.05.2014.

08:02

Sparsi razbili Tander za 3-2

Košarkaši San Antonija deklasirali su Oklahoma Siti 117:89 i sada vode sa 3-2 u pobedama u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Pred početak poslednje četvrtine Sparsi su vodili sa 20 poena viška i bilo je jasno da Tander ne može da se nada brejku u Teksasu.

Do sada su sve mečeve u seriji dobili domaćini, a šesta utakmica u Oklahomi na programu je u subotu.

Sparsi su za tri poena šutirali 13-26, potpuno su nadskakali rivala (48-35), a iz kontri su primili samo četiri poena, za razliku od 21 primljenog poena u četvrtoj utakmici.

“Dali smo im sve ono što su hteli – šutirali su otvorene trojke, dolazili na liniju slobodnih bacanja, realizovali svoje akcije“, kazao je trener Tandera Skot Bruks.

Najbolji u pobedi San Antonija bio je Tim Dankan sa 22 poena (8-13 iz igre) i 12 skokova, Manu Đinobili imao je 19 poena (7-9 iz igre), 4 skoka i 6 asistencija, dok su Deni Grin i Kavai Lenard ubacili po 14 poena. Parker je dodao 12 (4ast), a Boris Dijao jedan više.

“Ovo je najluđa serija u kojoj sam ikada učestvovao“, rekao je Dankan aludirajući na to da nijedna od pet utakmica nije bila neizvesna – obe ekipe kada pobede, pobede ubedljivo.

“Iskreno, nemam pojma zašto je to tako. Svaka utakmica je posebna i različita, neprestano to govorimo svojim igračima“, dodaje trener ’Mamuza’ Greg Popović.



Popovićev potez na početku meča bio je možda i ključan – umesto Tijaga Splitera, u startnu petorku ubacio je Meta Bonera, čime je Ibaku izvukao iz reketa u odbrani, a u napadu ga izbacio iz ritma jer je krilni centar Tandera promašio prvih pet šuteva, uglavnom iz igre ’jedan na jedan’ sa Bonerom.

Najefikasniji kod Tandera bio je Kevin Durent sa 25 poena (11-21 iz igre, 5sk), Rasel Vestbruk imao je 21 poen (6-12 iz igre) i 7 asistencija, dok je Redži Džekson upisao 11 poena. Roviti Serž Ibaka meč je završio sa 6 poena (3-10 iz igre) i po 2 skoka i rampe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve