Nova vest
Košarka

Utorak, 27.05.2014.

08:21

Majami na korak od novog finala

Košarkaši Majamija pobedili su Indijanu kod kuće sa 102:90 u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije plej-ofa NBA lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Majami je tako došao nadomak četvrtog uzastopnog plasmana u finale plej-ofa, pošto je ostvario treću pobedu protiv Indijane i sada vodi sa 3:1.

Ekipu sa Floride do trijumfa je predvodio Lebron Džejms sa "dabl-dabl" učinkom od 32 poena i 10 skokova, dok je Kris Boš postigao 25, a Dvejn Vejd 15 poena.

U ekipi Indijane istakao se Dejvid Vest sa "dabl-dabl" učinkom, 20 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji bio Pol Džordž sa 23 poena.

Majami je od početka meča diktirao tempo igre, Indijani ni jednog trenutka nisu dopustili da predje u vodjstvo. Najbolju igru pokazali su u trećoj četvrtini, kada su imali 23 poena razlike, koju su lako sačuvali do kraja.

Domaća ekipa dobro je šutirala sa linije za slobodana bacanja, imali su 88,2 odsto pogodjenih penala, 30 od 34 slobodna bacanja.

Majamiju je potrebna još jedna pobeda, kako bi izborio plasman u četvrto uzastopno finale plej-ofa NBA lige, a tu priliku imaće već u noći između srede i četvrtka, kada u petom duelu ponovo dočekuju Indijanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve