Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.05.2014.

14:27

Rajs: Svi smo mi MVP

Junak pobede Makabija u finalu Evrolige nad Realom Tajris Rajs rekao je da su svi igrači ‘ponosa Izraela’ zaslužili da budu MVP ‘fajnal fora’ u Milanu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izraelski tim je u Milanu slavio sa 98:86 posle produžetka protiv ‘kraljevskog kluba’ i tako došao do šeste titule šampiona Evrope u istoriji.

Nije mi ni stalo do MVP titule. Ako sam ja MVP, onda smo svi MVP. U ovo je uložen trud celog tima, cele zemlje. Svi su bili uz nas, nemoguće je bilo osvojiti titulu bez njihove podrške”, rekao je Rajs.

Upitan da li misli da će Makabi moći da odbrani titulu sledeće godine, Rajs je rekao:

Nikad se ne zna šta može da se desi u narednih godinu dana. Imate loše trenutke, sjajne trenutke, sada smo na vrhu. Zbog ovoga vredno radite, zbog ovoga nikada ne odustajete, za ovo se borite”.

Rajs je u regularnom delu utakmice promašio trojku za trijumf, da bi ‘eksplodirao’ u produžetku postigavši 14 poena od ukupno 26.

Bio sam razočaran zbog tog poslednjeg šuta, na njemu radimo svakog dana, baš sa tog mesta, mislio sam da ulazi. Ali, u produžetku smo pogodili, igrali smo sjajno. Nije važno kako smo došli do pobede, da li je jedan ili 30 poena, pobeda je pobeda”, istakao je Rajs, “Dali smo sve od sebe, vredno smo radili, svaki put smo pružili svoj maksimum na terenu. Ponekad sve kontrolišete, ponekad imate plan i on uspe”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve