Nova vest
Košarka

Petak, 16.05.2014.

20:55

Real ponizio Barselonu za finale!

Košarkaši Real Madrida igraće u nedelju protiv Makabija u finalu Evrolige u Milanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom polufinalu Madriđani su deklasirali najvećeg rivala Barselonu sa 100:62 i igraće u finalu drugu godinu u nizu.

Ekipa Pabla Lasa imala je određenih problema samo u prvoj deonici, a meč je prelomila u trećoj koju je dobila 28:11.

Real je još jednom pokazao da je ove sezone bez premca u Evroligi. Igrali su fantastičnu odbranu tokom većeg dela utakmice, a u napadu su prosto rasturili najvećeg rivala.

Real je šutirao trojke 14 od 29, a najbolji je bio Nikola Mirotić sa 19 poena i 4 skoka. 21 poen ubacio je Serhio Rodriges, 12 Rudi Fernandes, a po 11 Felipe Rejes i Serhio Ljulj. U ekipi Barselone, dvocifren je bio samo Ante Tomić sa 16 poena i 8 skokova.

Tok meča:

Uertas, Ante Tomić i Papanikolau sjajno su otvorili duel, pa je Barsa u sedmom minutu imala 8 poena viška (12:4). Prvu deonicu obeležile su odlične odbrane obe ekipe, a Real je u nastavku uspeo da se vrati. Mirotić je ubacio 9, Ljulj 6 poena u prvoj deonici koja je završena bez pobednika - 20:20.

Početkom druge deonice Serhio Rodriges i Rudi Fernandes preuzeli su kontrolu utakmice, pa je Real napravio seriju 11-0 za pet minuta (31:20).

Navaro i Papanikolau odgovorili su trojkama, ali Real je nastavio da ’melje’. Sjajan je bio i Rejes, pa su Madriđani nakon 20 minuta imali osam poena viška – 45:37.

Početkom drugog dela Real je nastavio sa sjajnom igrom,a u 24. minutu nakon trojek Dardena i dvojke Mirotića bilo je +14 (53:39).

Uertas i Tomić pokušali su da vrate Katalonce u meč, ali Real je igrao nadahnuto. Fantastičnom odbranom i sjajnom tranzicijom Real je razbio svog rivala u nastavku treće deonice, pa je nakon 30 minuta pobednik praktično odlučen – 73:48.

U trećoj četvrtini je prektično i rešen duel, pa je u poslednjoj pitanje bilo samo kojim će se rezultatom utakmica završiti.

Real nije želeo da se zaustavi, već je ’gazio’ velikog rivala do kraja. Na kraju su Madriđani ubacili 100 poena i u velikom stilu su se plasirali u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve