Nova vest
Košarka

Sreda, 14.05.2014.

22:59

NIJT: Zvezda kreće u pohod na tron

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 9 časova počinju takmičenje na završnom turniru juniorske Evrolige u Milanu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ u prvom kolu igraju sa Kahasolom iz Sevilje, a njihovi rivali u grupi A biće i Huventud i tim Brazila.

U grupi B naći će se Armani junior, Real, Žalgiris i Fenerbahče.

Izabranici Slobodana Klipe sve mečeve će odigrati u jutarnjim i prepodnevnim terminima. U petak od 9 časova se sastaju sa Huventudom, a dan kasnije od 11 časova igraju sa timom Brazila.

Na ‘fajnal ejtu’ nema polufinala, već će se najbolji timovi iz obe grupe sastati u finalu koje se igra u nedelju u podne u Mediolanum forumu, gde će od petka do nedelje biti odigran ‘fajnal for’ Evrolige.

Pred put u Milano, Klipa je rekao da su igrači bitniji od titule u juniorskoj Evroligi, ali da njegov tim može do dobrog plasmana.

“Osvajanje trofeja bi značila kao potvrda za njihov rad. Iako bi to bilo dobro, ne moramo da osvojimo trofej jer nije to prioritet u razvoju mladih. Nisam pristalica osvajanja velikih trofeja, već da igrači idu korak po korak i budu gladni titula. Mislim da je u Srbiji najveći problem što se mladi igrači prebrzo promovišu u zvezde”, rekao je Klipa.

Raspored utakmica juniora Crvene zvezde
četvrtak, 15. maj
Crvena zvezda – Kahasol 9.00
petak, 16. maj
Crvena zvezda – Huventud 9.00
subota, 17. maj
Tim Brazil – Crvena zvezda 11.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve