Nova vest
Košarka

Sreda, 14.05.2014.

19:30

Partizan bez problema sa Borcem

Košarkaši Partizana ostvarili su novu rutinsku pobedu u Superligi Srbije, pošto su u devetom kolu slavili sa 85:59 protiv Borca u hali "Pionir".

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

'Crno-belima' je to osma pobeda u Superligi, uz koje ima jedan poraz, dok su Čačani doživeli osmi poraz, posle kojeg su i dalje na začelju tabele.

Šampion Srbije je od samog starta meča kontrolisao rezultat. Iako su se gosti u nekoliko navrata budili, nijednog trenutka nisu uspeli da priprete izabranicima Duška Vujoševića.

Partizan je do osmog trijumfa predvodio Žofri Lovernj sa 18 poena i devet skokova, jedan manje je upisao Dejan Musli, koji nije imao nijedan promašaj iz igre, uz pet skokova. Odličan je bio i Davis Bertans, koji je meč završio sa 12 poena, dva više od Aleksandra Pavlovića.

Pavlović je, inače, na ovom meču ponovo nosio bele helanke ispod dresa, zbog čega je opomenut posle prethodnog kola. Međutim, u pravilima stoji da helanke moraju da budu iste boje kao i dres, što je Pavlović poslušao, ali postoji vremensko ograničenje, koje nije precizirano.

Jedan od najboljih košarkaša Partizana ove sezone Bogdan Bogdanović se na zagrevanju pojavio sa zavijenom šakom, ali je odigrao 25 minuta i za to vreme upisao dva poena, tri skoka i sedam asistencija.

Na drugoj strani, Nikola Pešaković i Nemanja Protić su upisali po 17 poena, jedan više od Aleksandra Marelje.

Tok meča:

Duel Partizana i Borca započet je trojkama, prvo je Bertans pogodio jednu za ‘crno-bele’, a odmah i Pešaković na drugoj strani. 'Crno-beli' su tada napravili seriju 7:0, preko Lovenja i Milutinova, koju je prekinuo Maravić, ali je usledila nova serija šampiona Srbije.

Dvema trojkama Pavlović i Lovernj, slobodnim bacanjima Bogdanovića i košem Muslija Partizan se odvojio na plus 16 (21:5). Marelja je vezao četiri poena za goste, pre nove trojke Pavlovića, a Partizan je na prvi odmor otišao sa 26:12.

Iako su 'crno-beli' na početku drugog perioda održavali dvocifrenu prednost, gosti su se potom probudili i predvođeni Mareljom spustili razliku. U 16. minute su prišli na minus šest (36:30), ali je Bertans trojkom sprečio potpuni povratak Čačana u igru, a na poluvremenu je bilo 41:32 za Partizan.

Šampion Srbije je odlično ušao u drugo poluvreme, u 23. minutu je stigao do 15 poena prednosti (47:32), a potom tu razliku održavao. Gosti su se u jednom trenutku ponovo vratili, ali je Partizan posle vođsta 53:39 napravio seriju 7:0, za plus 21. Do kraja četvrtine, Partizan je imao prednost i od 23 poena - 66:43.

'Crno-beli' su i u poslednjoj četvrtini nastavili u istom ritmu, samo su povećavali svoju prednost do maksimalnih 27 razlike (78:51) u 37. minutu. Do kraja meča su rutinski održali ubedljivu prednost i došli do osme pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve