Nova vest
Košarka

Utorak, 13.05.2014.

10:48

Sterling napao Medžika: On ima sidu

Vlasnik LA Klipersa Donald Sterling nastavlja da šokira javnost u SAD.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U intervjuu za CNN Sterling je priznao da je napravio veliku grešku zbog rasističkih komentara, ali je stigao i da napadne Medžika Džonsona.

Sterling je kažnjen doživotnom zabranom prisustva NBA utakmicama i moraće da plati 2,5 miliona dolara zbog rasističkih komentara.

„Veliki Medžik Džonson, šta je on uradio? Pa on ima sidu“, rekao je Streling o NBA legendi koja planira da kupi Kliperse.

Na konstataciju novinara da je Džonson bio HIV pozitivan i da nema sidu, Sterling je rekao:

„Kakav to čovek ima seks sa svakom devojkom i onda bude HIV pozitivan? Da li je to osoba koju bi trebalo da poštujemo i na koju bi deca trebalo da se ugledaju? Mislim da bi on trebalo da se stidi. Mislim da bi trebalo da se zapita šta je uradio za tamnopute osobe?“

Sterling je kažnjen jer je rekao prijateljici da ne bi trebalo da dovodi na utakmice tamnopute ljude. Ta prijateljica se kasnije slikala upravo sa Medžikom Džonsonom.

„Ako sam rekao nešto pogrešno, žao mi je. On je dobra osoba, šta da kažem? Da li je uradio sve što je mogao da pomogne slabijima? Mislim da nije. Jednostavno, mislim da on nije dobar uzor za decu u Los Anđelesu. Da radi to što je radio i dobije sidu.“

Sterling je dodao i da ga je devojka navukla da kaže to što je rekao.

„Ja tako ne razgovaram sa ljudima. Jednostavno, ja nikada ne govorim o ljudima. Ja govorim o idejama i drugim stvarima, ali o ljudima ne“, dodao je Sterling.

NBA komesar Adam Silver izdao je saopštenje u kojem se izvinjava Medžiku jer je uvučen u ovu situaciju. Sa druge strane, bord NBA lige nastavlja proces kako bi se Sterling što pre naterao da proda Kliperse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve