Nova vest
Košarka

Sreda, 07.05.2014.

13:19

Bogdanović "Zvezda u usponu"!

Bek Partizana NIS Bogdan Bogdanović izabran je za najboljeg mladog igrača u Evroligi ove sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bogdanović je ove sezone na 23 utakmice u Evroligi u proseku beležio 14,8 poena uz po 3,7 skokova i asistencija. Do poslednja dva kola Top 16 faze bio je prvi strelac takmičenja.

U konkurenciji za najboljeg mladog igrača ove sezone u Evroligi bila su još dvojica igrača Partizana, Žofre Lovernj i Nikola Milutinov, a treći je u glasanju trenera Evroligaša završio Francuz. Drugi najbolji je Barselonin Aleks Abrines.

Evroliga ističe da se Bogdanović u svojoj prvoj sezoni kao starter istakao kao jedan od najboljih strelaca i kradljivaca lopti u ligi, te da je postao prava zvezda takmičenja.

Bek srpskog šampiona je postao najmlađi igrač u ovom veku koji je postigao najmanje 50 trojki u jednoj EL sezoni.

Ističe se da je Bogdanović bio najzaslužniji za prvi plasman Partizana u Top 16 fazu posle tri godine, iako je morao da promeni svoju ulogu tokom sezone i sa pozicije šutera postane plejmejker.

Bogdanović je ponovio uspeh Novice Veličkovića koji je 2009. takođe izabran za "Zvezdu u usponu" kao igrač Partizana.

Najbolji strelac EL ove sezone bio je Kit Lengford iz Emporio Armanija, za najboljeg defanzivca je izabran je Brajant Dunston iz Olimpijakosa.

Nagrada za najkorisnijeg igrača sezone biće dodeljena na Fajnal-foru u Milanu 15. maja, a najbolji trener će biti proglašen po okončanju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve