Nova vest
Košarka

Sreda, 30.04.2014.

16:03

Da li je sudija doneo Memfisu 3-2?

Legendarni i kontroverzni NBA sudija Džoi Kraford bio je u centru pažnje u utorak uveče u Oklahomi, a navijači Tandera će ga kriviti za poraz od Memfisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nije naravno Kraford najveći krivac za poraz jer je Oklahoma tokom treće deonice imala i minus 20 protiv Memfisa koji sada vodi sa 3-2 u pobedama.

Međutim, u samom finišu produžetka, 27,5 sekundi pre kraja, Kraford je iznenada prekinuo Kevina Durenta u pokušaju da šutne drugo slobodno bacanje, a sve pri rezultatu 100:99.

Prva zvezda Oklahome krenuo je da šutne i drugo bacanje kako bi izjednačio rezultat, ali ga je Kraford iznenada prekinuo, otrčao do zapisničkog stola i počeo da viče na zapisničare kako bi ispravili broj faulova na semaforu.

Kraford je na taj način izabcio iz ritma Durenta koji je promašuio drugo bacanje, a na kraju je ostalo 100:99 za Memfis.

„Pokušao sam da ostanem koncentrisan i pogodim i drugo bacanje. Ne znam šta se dogodilo, ali morao sam da pogodim bacanje bez obzira na sve“, rekao je Durent.

Memfis sada ima meč loptu na svom terenu, a ukoliko Oklahoma uspe da izjednači na 3-3 biće domaćin u odlučujućem duelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve