Nova vest
Košarka

Petak, 25.04.2014.

23:23

Smit: Imao sam osećaj

Košarkaš Cedevite Nolan Smit rekao je da je imao osećaj da će pogoditi šut za pobedu u polufinalu ABA lige protiv Partizana.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Njegov saigrač Marino Baždarić smatra da je ovakav način pobede neki vid revanša za Partizanovu pobedu nad Cibonom pre tačno četiri godine.

Američki bek je u poslednjim sekundama duela u Kombank Areni ubacio trojku sa velike udaljenosti, u trenutku kada je njegov tim imao pola koša zaostatka.

"Promašivao sam večeras, ali taj šut je morao je da uđe. Igrali smo poen po poen, vratili se u igru. Sjajno se osećam jer ćemo igrati u Evroligi, a sada moramo da osvojimo Jadransku ligu", rekao je Smit.

Cedevita će u finalu, u nedelju od 20 časova, igrati protiv Cibone, a upitan koliko očekuje navijača u Areni, Nolan je kroz smeh rekao "oko 10".

Košarkaš Cedevite Marino Baždarić rekao je da je utakmicu odlučila odlična odbrana njegove ekipe.

"Ovo je fantastična utakmica, bilo je važno da dobro počnemo, a ne kao u utakmici od pre mesec dana kada su nas na početku slomili i nismo uspeli da se vratimo. Odlično smo krenuli, teško je protiv Partizana u Beogradu održati prednost", rekao je Baždarić.

"Malo smo pali u drugom poluvremenu, ali u najvažnijem trenutku smo se vratili fantastičnim šutem. Presudila je naša odlična odbrana i kontrola skoka, što je protiv Partizana važno", dodao je on.

Novinari su pitali Baždarića da li se Cedevita osvetila Partizanu za poraz Cibone u finalu Jadranske lige, kada su crno-beli, pre četiri godine, košem Dušana Kecmana 0,6 sekundi pre kraja osvojili trofej.

"Mi tada nismo igrali... Ali, ovo je na neki način revanš", zaključio je Baždarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve