Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.04.2014.

11:52

Druga pobeda Srbije u Manhajmu

Juniorska košarkaška reprezentacija ostvarila je drugi trijumf na turniru „Albert Švarcer“ u Manhajmu, nezvaničnom Svetskom prvenstvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Aleksandara Bućana u okviru drugog kola grupe A posle velike borbe savladali su neugodnu selekciju Engleske as 64:60.

Naš mladi tim se dosta namučio da slomi otpor fizički dominantnog rivala koji nije odustajao od borbe do poslednjih sekundi susreta.

Velika borba, previše nervoze i žestoke odbrane obeležile su tok prvog poluvremena. Obe ekipe su uložile dosta energije da nametnu željeni ritam. Selekcija Engleska zahvaljujući ofanzivnom skoku bila je uglavnom u minimalnom vođstvu, ali u samom finišu druge četvrtine Srbija je preko Radovana Đokovića i Vasilija Vučetića uspela da preokrene rezultat i ode na predah sa tri poena prednosti za 28:25.

Ništa se u odnosu snaga nije promenilo ni u nastavku susreta. Srpski juniori su održavali minimalnu prednost tokom trećeg perioda, a sve veći uticaj na igru našeg tima imali su Stefan Peno i Nikola Pavlović. Činilo se da su izabranici selektora Bućana meč definitivno prelomili sredinom finalne deonice kad su posle pet uzastopnih poena Jovana Starinčevića došli do rekordnog vođstva 56:49 (36. minut). Ipak, uporna selekcija Engleske se nije predavala i 90 sekundi pre kraja meča trojkom Akvaši Jeboe stigla je do novog izjednačenja 58:58. Usledila je penal završnica u kojoj se naš mladi tim bolje snašao i poenima Lazarevića i Pena sa linije slobodnih bacanja stigao do trijumfa sa 64:60.

Selekcija Engleske je atletski, visinski i motorički u ovom trenutku ispred nas, što je uslovilo da se praktično čitava utakmica igra na jednu loptu. Momci zaslužuju čestitke na angažovanju, kao i visokom nivou koncentracije i mirnoće u samom finišu kad smo stigli do trijumfa. Ova pobeda će nam još više podići nivo samopouzdanja i verujem uticati da još kvalitetnije igramo u nastavku turnira“, istakao je Bućan.

Srbija U18 - Engleska U18 64:60 (13:14, 15:11, 19:19, 17:16)
Srbija: Peno 9, Simić, Kočović, Ostojić 4, Đoković 11, Kovačević 4, Starinčević 10, Lazarević 9, Pavlović 9, Čarapić, Vučetić 8, Kostić.
Engleska: Nevil – Kintu, Lotije-Ožanlej 16, Dejvis, Vilijams 9, Stil, Dang Akodo 10, Jeboa 13, Nvagboso 2, Menzis, Ogid 6, Eliot Smit, Gordon 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve