Nova vest
Košarka

Sreda, 16.04.2014.

10:12

Dimić: Metalac najveći konkurent

Košarkaš Radničkog Miloš Dimić istakao je da veruje u trijumf nad Metalcem u trećem kolu Superlige Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Radnički i Metalac su u prva dva kola zabeležili po pobedu i poraz, a sastaju se u sredu od 19 časova u hali “Jezero” u Kragujevcu.

Zadovoljan sam kako radimo i koliko se popravljamo. Dižemo formu, uigraniji smo, protiv Partizana smo imali utakmicu u rukama, izgubili smo svojim greškama. Protiv Crnokose smo opravdali ulogu favorita, a to nas čeka i protiv Metalca i verujem da ćemo da ponovimo uspeh iz drugog kola”, istakao je Dimić.

Dimić je naglasio da on i saigrači vrlo dobro znaju kako treba da odigraju protiv Metalca.

Krenućemo od početka jakom odbranom, stvaraćemo prilike za kontranapade. Ne treba da damo Bakiću i Popoviću, pre svih, da se razigraju. Valjevci uvek ulaze u Superligu sa ambicijom da budu među četiri najbolje ekipe. To do sada nisu izborili, ali su se za ovu sezonu ozbiljno pojačali. Mislim da su iz KLS glavni konkurenti za ABA ligu”, rekao je Dimić.

Kapiten Radničkog Marko Marinović pozvao je navijače da ispune “Jezero” i pomognu Kragujevčanima da izbore mesto u ABA ligi naredne sezone.

Moram da naglasim svim našim pristalicama da je Superliga najvažnije takmičenje za Radnički u ovoj napornoj sezoni u kojoj smo na četiri fronta. ABA liga je prošla kako je prošla, podrška je bila solidna. U Evrokupu smo dostojno predstavljali Srbiju u svih 16 mečeva, to je bila ocena i iz samog takmičenja, publika je takođe bila uz nas. Kragujevčani sada treba da prepoznaju da je ovo trenutak kada nam je najpotrebnija njihova pomoć, sami nećemo moći. Mi smo skromna ekipa koja daje sve od sebe, nemamo previše iskusnih pojedinaca, zato nam u svakoj utakmici treba ‘šesti’ igrač. Neću da pominjem plate koje izostaju, to je već fraza, niti sve što nas je pratilo tokom sezone. Da budem sasvim jasan: dogovorili smo se da ostanemo do kraja sezone svi zajedno ovde. Želimo da izborimo ABA ligu u narednoj sezoni, ko god je igrao, to će biti prava kruna sezone. Ogroman rezultat bio bi da se nađemo u srpskom plej-ofu, a naš cilj je mesto među tri najbolje ekipe Srbije”, naglasio je Marinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve