Nova vest
Košarka

Utorak, 15.04.2014.

20:57

EL: Real prejak za Olimpijakos

Košarkaši Real Madrida savladali su Olimpijakos rezultatom 88:71 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige odigranoj u španskoj prestonici.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Domaći tim je od starta nametnuo svoj ritam igre, grčki tim se vratio u drugoj deonici, ali je u drugom poluvremenu Real apsolutno dominirao.

Najefikasniji u Realu bio je Rudi Fernandes (20p, 6sk, 5as), Nikola Mirotić je ubacio 15, a na drugoj strani Vasilis Spanulis upisao je 18 poena, pet asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Sledeći meč se igra u četvrtak u Madridu.

Domaći tim je u dobrom ritmu startovao meč, već u prvoj četvrtini su imali dvocifrenu prednost, iako je Olimpijakos umeo da zapreti i napravi seriju od 9:0. Druga deonica je u potpunosti pripala gostima, stigli su do izjednačenja, međutim ispostavilo se da je ključni momenat utakmice trojka Serhija Rodrigesa na samom kraju poluvremena za +7.

Preostalih 20 minuta pripalo je Realu, Rudi Fernades je bio nezaustavljiv, nastavio je španski tim sa dobrom odbranom, a i kvalitetnim rešenjima u napadu, što nisu mogli da kontrolišu igrači aktuelnog šampiona Evrope. U pojedinim momentima je samo Spanulis pretio, ali je to nije bilo dovoljno za zahuhtali tim Reala.

Tok meča:

U prvoj utakmici četvrtfinala Barselona je savladala Galatasaraj sa 88:61.

Domaći tim je startovao utakmicu sa petorkom Serhio Ljulj, Rudi Fernandes, Tremel Darden, Nikola Mirotić i Janis Burusis, a na drugoj strani su Evangelos Mancaris, Vasilis Spanulis, Janis Papetru, Brajant Danston i Georgi Šermadini.

Gosti su imali 3:0 na startu utakmice, ali su Ljulj, Burusis i Mirotić serijom 9:0 preokrenuli rezultat. Potpuna dominacija Reala u prvih pet minuta, na isteku šestog su stigli do prve dvocifrene prednosti, 17:7.

Pokušavaju igrači Olimpijakosa sa spuštanjem na niski post, međutim osim mladog Papetrua niko u prvoj deonici nije uspeo da nadigra odbranu Reala. U finišu četvrtine su Madriđani pravili velike problem centarskoj liniji Olimpijakosa, Burusis i Mirotić su se sjajno kombinovali, a uz kombinaciju sa jakom odbranom rezultat je sasvim opravdan, 27:12.

Oli je drugu deonicu otvorio serijom 4:0, međutim onda se aktivirao Serhio Rodriges, te je ubrzo razlika bila kao na kraju prve deonice. Spanulis se konačno probudio, ubacio je trojku kojom je razlika smanjenja na deset poena, 31:21.

Serijom 7:1 Olimpijakos se potpuno vraća u igru, Rodriges je promašio dva šuta za manje od pet sekundi, posle čega je usledio koš Simonsa uz prekršaj Slotera, za 33:30.

Uvukla se nervoza u redove Reala, Nikola Mirotić je pokušao da iznudi prekršaj, nije uspeo uz to je i promašio, da bi potom zbog protesta dobio tehničku grešku. Promašio je Spanulis slobodno bacanje, potom izgubio loptu, a i Printezis je napravio faul u napadu. Ipak rezultatski priključak održao je Kostas Slukas trojkom, 35:33. Printezis je ponovo ostao usamljen ispod koša protivnika i pogodio za prvo izjednačenje, 35:35.

Mini šuterski rat imali su Fernandes i Spanulis, rezultat je i dalje ostao izjednačen (40:40), dok nije Rodriges pogodio uz faul. Spanulis je pogodio samo jedno slobodno bacanje, da bi potom usledio fantastičan alej-up Fernandesa i Slotera, a u poslednjoj sekundi poluvremena Rodriges je ubacio trojku za 48:41.

Posle prva dva minuta bez koša, usledio je po jedan sa obe strane, do momenta kada je Spanulis pogodio novu trojku za svoj 15 poen. Burusis pokušava da igra protiv Petveja, ali centar Olimpijakosa ne dozvoljava protivniku da stigne do pozicije ispod obruča, a na pogodak Spanulisa odgovorio je istom merom Rudi Fernandes, 53:46.

Sa deset metara je Fernandes pogodio novu trojku, nakon prodora Mirotića i povratnog dodavanja, a potom je i položio za dva poena i novu dvocifrenu prednost, 58:46.

Drejper je na terenu u dresu Reala proveo svega nešto manje od pet minuta, ali je zaradio povredu. Bez obzira na to njegovi saigrači su nastavili da podižu prednost, Fernandes i Ljulj su doneli +16, 64:48.

U odsustvu Spanulisa Slukas je preuzeo odgovornost, najpre je dobio blokadu od Burusisa, da bi po ubacivanju lopte iz auta pogodio šut sa poludistance. Tremel Darden je demonstrirao šta sve može da uradi u kratkom roku, blokirao je Perperoglua, a potom iskoristio asistenciju Rodrigesa u finišu trećeg perioda za 70:56.

Ponovo dobar početak grčkog tima, serija 4:0 vratila je razliku na deset, međutim za dvadesetak sekundi Rejes i Fernandes su se vratili na +14. Izjednačenje najveće razlike doneo je Rodriges, a veliku borbu pod košem imaju Petvej i Rejes, dok su u sukob ušli i Rudi i Spanulis, 78:63.

Trojku je pogodio i Mežri, a košarkašima Olimpijakosa ne idu od ruke ni slobodna bacanja, Simons je promašio oba, da bi u sledećem napadu pronašao Mancarisa na liniji 6,75. Istom merom uzvratio je Serhio Ljulj, 84:68.

Sukob Petveja i Burusisa eskalirao je u poslednjem minutu, centar Olimpijakosa je dobio nesportsku ličnu grešku, a grčki reprezentativac je sa linije za slobodna bacanja postavio konačnih 88:71.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve