Nova vest
Košarka

Sreda, 02.04.2014.

23:20

Jaka i Bobi: U revanšu još bolje

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič kaže da je dobra odbrana bila ključna za pobedu nad Uniksom (63:52) u prvom meču polufinala Evrokupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Odigrali smo mnogo bolje nego sa Budiveljnikom – navikli smo se na ambijent, ali i na koševe u Areni. Bili smo izuzetni u odbrani, u napadu smo nekada prerano završavali, ali izborili smo povoljan rezultat. Potrudićemo se da iznenadimo i u Rusiji“.

Sledeće srede na programu je revanš u Kazanju.

“Spremaćemo se isto kao za ovaj meč, oni će krenuti na sve ili ništa i zbog toga moramo da igramo još čvršće. Biće još teže“.

Blažič je istakao i atmosferu u Areni, u kojoj je bilo skoro 23 hiljade gledalaca.

“Navijači su fenomenalni – kada nemaš energije, a neko od tvojih saigrača napravi dobar potez, to te moralno još podigne i imaš snage. Svaka čast navijačima zaista“.

Posle meča slovenački bek imao je led na skočnom zglobu.

“Lakša povreda, zadobio sam je još pre dva meseca, ali nije ništa strašno. Malo ću se odmoriti i biću spreman za sledeći meč“.

Centar Boban Marjanović rekao je da Zvezda mora da odigra još bolje u revanšu.

“Odigrali smo odličnu odbranu, izvanrednu ekipu kakva je Uniks sveli smo na 52 poena. Ali to ne znači mnogo jer nam sledi revanš – tamo moramo da odigramo još bolje. Naučili smo nešto iz meča sa Budiveljnikom, sada smo bili smireniji“.

Uniks je u prvom poluvremenu ostao bez Jana Vujukasa, centra važnog za njihovu igru.

“To je sigurno dosta uticalo na igru, pošto je Vujukas sjajan igrač. Sa njime ne možeš da se opustiš nijednog trenutka – zato je Uniks igru bazirao samo na spoljnim pozicijama, a inače često i guraju loptu dole. Verovatno su i zato igrali malo lošije nego inače“, kaže Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve