Nova vest
Košarka

Sreda, 02.04.2014.

12:38

Nikolić: Novak došao; Ne može u FMP

KK Radnički iz Kragujevca potvrdio je dolazak Jovana Novaka pred početak Superlige, te istakao da niko neće napustiti klub.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prethodnih dana su pojedini mediji spekulisali o odlasku reprezentativca Nikole Kalinića i jednog od ključnih igrača Radničkog Save Lešića, ali su to Kragujevčani demantovali.

"Svi igrači koji su završili sezonu ABA lige nastupiće i u Superligi, uključujući reprezentativca Kalinića za koga se neosnovano pisalo da napušta klub iz Kragujevca", navodi se u saopštenju kluba.

Radnički je potvrdio da je sa Jovanom Novakom dogovorio saradnju do kraja domaćeg prvenstva. Novak je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača u KLS sa prosekom od 17 poena, 4,2 asistencije i 3,4 skoka.

"To je mlad igrač koji ima potencijala i koji je želeo da radi i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu. Oni nisu izdržali do kraja, mi smo reagovali. Sada treba da vidimo kako će da se adaptira. Bolje je da igra i da ne sedi kući. On je i naš reprezentativac i dobro je i da ga ja malo proverim kao trener reprezentacije", rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić za agenciju Beta.

Novak ima 19 godina, a dolaskom u Radnički je dobio šansu da igra i naredna dva meseca, s obzirom da Vršac nije izborio mesto u Superligi Srbije.

"Hteo sam da mu dam šansu da igra, da vidim u kakvom je stanju. Dolazi kod nas do kraja sezone, pa ćemo videti posle. Izuzetno cenim igrača koji igra za reprezentaciju, očekujem da će se ovde dobro pokazati", rekao je Nikolić.

Mediji su proteklih dana navodili da će Nikola Kalinić preći u FMP za Superligu, kao i da će Sava Lešić napustiti Radnički, koji je u velikim finansijskim problemima.

"Imao sam dogovor sa igračima da odigramo ova dva meseca Superligu. Svi su ovde neplaćeni, i igrači i ja, ali ovo je dogovor. To menjanje klubova na dva meseca im smeta u karijerama, pogotovo da idu u konkurente. To mi je malo neljudski i nije karakterno, a igrači su ovde pokazali karakter", rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da "oni" "strategijski uništavaju košarku u Kragujevcu", a imao je odgovor i ko su ti "oni".

"Klubovi, menadžeri, što nas buše mesecima da nas unište. Ovde nema para i svi su slobodni, ali borimo se. Imam i ja neko ime i prezime i igrači hoće da rade sa mnom. A oni nas buše da bi nas oslabili, da ne bismo ušli u prva četiri, za šta smo se borili. Buše nas menadžeri. Ja sam se sa igračima dogovorio da idu u neki klub za pare, ali ne da mi ideš u FMP. Znamo svi ko stoji iza tog FMP-a. Lako je sada uzeti jednog ili trojicu mojih igrača", rekao je Nikolić.

Iskusni stručnjak kazao je da je za mlade talente mnogo bolje da igraju u Radničkom nego u Partizanu ili Zvezdi.

"Pustite nas da se i mi malo razvijamo. Pa ne mogu svi igrači da budu u Zvezdi i Partizanu. Pustite da i mi napravimo neke talente. Uzmite ih kad sazru. Bolje je kod mene da igraju 30 minuta nego tamo po dva minuta. To je moj stav i kao trenera reprezentacije i kao čoveka, da treba da se prave igrači. Uostalom, ja u poslednjih 40 godina znam samo dvojicu Beograđana koji su postali vrhunski igrač, (Zorana) Moku (Slavnića) i (Aleksandra Djordjevića) Saleta", zaključio je Nikolić.

Superliga Srbije počeće 5. aprila, a Radnički će u prvom kolu dočekati upravo Partizan NIS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve