Nova vest
Košarka

Petak, 28.03.2014.

10:51

EL: Partizanove kalkulacije

Posle pobede Galatasaraja nad Žalgirisom, košarkaši Partizana imaju imperativ pobede nad Lokomotivom u želji da nastave takmičenje u Evroligi.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Turski tim je u četvrtak savladao poslednjeplasirani tim grupe F rezultatom 84:72 i sada ima po šest pobeda i poraza nakon 12 odigranih kola.

„Crno-beli“ imaju skor od tri trijumfa i devet neuspeha, a kako je do kraja Top 16 faze takmičenja ostalo još tri kola, neophodne su im sve tri pobede, najpre protiv Lokomotive, potom u duelu sa Žalgirisom i za kraj protiv Galatasaraja.

Ipak, da bi stigli do situacije da izbore četvrto mesto, košarkašima Partizana su potrebni i povoljni rezultati sa ostalih duela, a na ruku im ide pobeda CSKA nad Bajernom, koja je nemački tim ostavila na skoru od pet pobeda i sedam poraza.

Bajern se do kraja takmičenja sastaje sa Makabijem, ekipom od koje je u prvoj utakmici Top 16 faze izgubio rezultatom 66:64, te Lokomotivom, koju je savladao sa 82:79, dok tim iz Kubanja uz domaćinstva Partizanu i Bajernu igra na gostujućem terenu sa Real Madridom.

„Crno-belima“ će u narednom kolu ponovo morati da pomogne ekipa CSKA, sastaje se sa Galatasarajem, a ukoliko se dogodi idealni scenario, Partizan će u direktnom duelu sa turskim timom odlučivati o četvrtoj ekipi koja će uz već sigurne CSKA i Real i gotovo siguran Makabi nastaviti takmičenje u elitnoj evropskoj klupskoj košarkaškoj ligi, s tim što je Galata u prvoj utakmici slavila rezultatom 78:70.

Jedno je sigurno, košarkaši Partizana moraju da ostvare sve tri pobede do kraja takmičenja kako bi stekli uslov da razmišljaju o ishodu ostalih mečeva, a najjednostavnije rečeno, neophodni su im porazi svih direktnih konkurenata, Galate, Bajerna i Lokomotive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve