Nova vest
Košarka

Sreda, 26.03.2014.

22:27

Radonjić: Nismo paničili

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa do kraja verovala u trijumf nad Budiveljnikom i plasman u polufinale Evrokupa.

Izvor:

Autor:

Default images

"Držali smo kontrolu i verovali do kraja, bez obzira što su oni u jednom trenutku vodili i 10 razlike. Uspeli smo u završnici da rešimo ono što nam je bio problem tokom cele utakmice i na kraju slavimo", rekao je Radonjić.

Zvezda je plasirala u polufinalu Evrokupa, pošto je posle dvomeča i produžetka eliminisala ukrajinski Budiveljnik.

"Postojala je mogućnost da će naša odbrana, motivacija, želja i energija doneti nepoželjne stvari za ovaj kvalitet i nivo. Osetilo se na samom početku, a nervoza je dugo trajala, greške koje nisu tipične za nas...", kazao je Radonjić.

Utakmicu je u Areni pratilo 24.232 navijača, što je novi rekord Evrokupa, ali i beogradske Arene.

"Ambijent je bio fenomenalan, navijači su napravili spektakl. To je bila i neka vrsta opterećenja za nas...", dodao je Radonjić.

Crveno-beli će u polufinalu Evrokupa igrati protiv ruskog Uniksa iz Kazanja.

"Uniks je pokazao mnogo toga ove sezone, sigurno je tim koji je mnogo kvalitetniji nego što je igrao ove sezone. Oni su od starta proglašavani prvim favoritom Evrokupa", rekao je trener Zvezde.

Zvezda je jedina evroligaška ekipa koja će igrati u polufinalu Evrokupa.

"Time smo pokazali neke stvari koje su u jednom delu sezone bile pod znakom pitanja i sa te strane zadovoljstvo je veliko", kazao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, ovo zadovoljstvo Zvezde mora kratko da traje, jer taj klub u narednom periodu očekuju bitni dueli na još dva fronta - ABA i nacionalnoj ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve