Nova vest
Košarka

Sreda, 26.03.2014.

19:03

Čović: Perfidna igra Vujoševića

Predsednik KK Crvena zvezda Nebijša Čović reagovao je na poslednju izjavu kojom je trener KK Partizan Duško Vujošević potkačio crveno-bele.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čović je rekao da se Vujošević bavi perfidnim igrama i podsetio na dešavanja od pre tri godine.

Podsetimo, trener crno-belih je prethodno izjavio ponovo da je KK Partizan u teškoj finansijskoj situaciji i u neravnopravnom položaju u odnosu na Crvenu zvezdu.

„Ako je tačno da je Vučić Partizanu obezbedio preko milion i po evra u dasadašnjem toku sezone mi smo šokirani i tražimo da po istoj toj raspodeli i Crvena zvezda dobije svoj deo. Ne shvatam zašto bi u ovoj zemlji bilo koji klub na bilo koji način bio protežiran“, počinje priču predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i dodaje:

„Vujošević je izgleda zaboravio šta se dešavalo pre samo tri godine. Zvezda je bila pred gašenjem. Ali, tada niko nije kukao. Zvezdin glas tada nije ni mogao da se čuje jer nije imao ko da vapi za pomoć, klub praktično nije ni postojao. Zato smo zasukali rukave, seli da radimo i bez ičije pomoći smo uspeli da pronađem model da Zvezda opstane. Država nam tada nije pomogla kao što sada očigledno pomaže Partizanu“, rekao je Čović i u dahu nastavio.

„Vrlo je perfidna igra koju igra Vujošević. Pominje skandiranje navijača Partizana protiv Vučića. Pa po tom principu i navijači Crvene zvezde mogu da skandiraju protiv Vučića. Vujošević govori da Partizan nema podršku države, a u istoj rečenici spominje da mu je ista ta država do sada obezbedila preko milion i 500 hiljada evra kao i reprogram poreskih obaveza koje godinama nije plaćao iako je za to istekao zakonski rok. Vujošević se konstantno bavi politikom, spoljnom i unutrašnjom omalovažavajući državu i pojedine državne finkcionere, a ne želi i neće da uđe u srž problema jer je navikao da mu novčana sredstva padaju s neba metodom stalnog iznošenja laži i pritisaka“, konstastovao je Čović i za kraj poručio:

„Ukoliko gospodin Vučić podlegne pritiscima Vujoševića, a nadam se da neće, to će biti signal da i Crvena zvezda treba da počne da se bavi politikom i svim vrstama pritisaka na državu i državne funkcionere“, zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve