Nova vest
Košarka

Nedelja, 09.02.2014.

22:55

Nelson: Ne smemo da se zanosimo

Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je da je presrećan zbog osvojenog Kupa Radivoja Koraća, ali da ’crveno-beli’ ne smeju da se zanose.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvezda je prvi put od 1994. godine odbranila neki trofej, pošto je u finalu Kupa u dvorani „Pionir“ pobedila Mega Vizuru sa 81:80 posle sjajne borbe.

Sjajna utakmica za navijače. Ne znam da li su svi od nas očekivali da ’razbijemo’ Megu, ali su zaslužili su da se nađu u finalu. Odigrali su neverovatno, a mi smo napravili veliki broj grešaka. Jednostavno, terali su nas da pravimo te greške. Verujem da smo mnoge stvari mogli bolje da odradimo, ali moram da im odam priznanje što su odigrali tako dobro, naterali su nas da igramo do svojih limita i morali smo da nađemo način da na kraju obezbedimo pobedu“, rekao je Nelson.

Američki plejmejker je istakao da su on i saigrači odigrali veoma loše u prvom periodu, ali da je bilo bitno da se u drugoj vrate u utakmicu.

Mislim da smo drugu četvrtinu odigrali odlično, problem je bio prvi period, dopustili smo im da postignu 31 poen, a potom samo 11 u drugoj. Tada smo se vratili u utakmicu, uspeli smo da održimo prednost, ali zbog načina na koji su oni igrali, trojki koje su pogodili, utakmica je ušla u egal“, istakao je Nelson.

Nelson se nije složio sa konstatacijom da su ’crveno-beli’ u pojedinim trenucima izgledali stegnuto.

Ne mislim da smo bili stegnuti, bili smo spremni. Kada pogledamo dan ranije i treću četvrtinu sa Radničkim, oni su odigrali jako u odbrani, na čoveka, a potom bi se usred našeg napada namestili u zonu, a sada je Mega pokušala da oponaša to. Pokušali su da maskiraju odbranu, a kada smo se navikli mogli smo da odigramo dobro“, naglasio je plejmejker ’crveno-belih’.

Iskusni košarkaš naglasio je da košarkaši Zvezde moraju da nastave da napreduju do kraja seone.

Osećam olakšanje, srećan sam, toliko smo želeli ovu pobedu, bilo je sjajno. Intenzitet je bio neverovatan, borili smo se za trofej, Mega je odigrala odlično i naterala nas je da se borimo do kraja meča. Ali, ovo je samo jedna utakmica, jedan trofej, imamo još mečeva do kraja sezone, ne smemo da se zanosimo. Moramo da se spremimo za sledeći meč, putujemo u Bilbao, od tog meča nam zavisi sledeća runda i moramo da nastavimo da napredujemo“, rekao je Nelson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve