Nova vest
Košarka

Petak, 07.02.2014.

16:04

Parker igrač godine, Krstić deseti

Plejmejker San Antonio Sparsa i reprezentacije Francuske Toni Parker proglašen je za igrača godine u Evropi, po izboru FIBA.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Parker je protekle godine igrao finale NBA lige sa Sparsima, ali je u centru pažnje bila njegova titula šampiona Evrope sa Francuskom u septembru.

Deseto mesto u finalnom izboru zauzeo je kapiten Srbije Nenad Krstić. Najveća konkurencija Parkeru bili su Grk Vasilis Spanulis i Španac Mark Gasol.

Parker je sa prosekom od 19 poena, 3,3 asistencije i 2,1 skok bio najbolji igrač EP, a poebno je blistao u najvažnijem meču, polufinalu protiv Španije sa 32 poena i 6 skokova

Francuz nije imao najviše glasova navijača, četiri hiljade više dobio je petoplasirani Hrvat Bojan Bogdanović, ali je presudilo glasanje stručnjaka koji su mu dali skoro 1.000 bodova, a Hrvatu samo 163.

"Već nekoliko godina Toni Parker je veliki ambasador košarke, i u Evropu i u SAD. On je samo nagrađen za ono što je uradio u magičnoj 2013. godini", rekao je predsednik FIBA Evrope Sirijel Kumans.

Dan ranije Hrvat Dario Šarić je proglašen za najboljeg mladog igrača u prethodnoj godini, Astu Ndur je najbolja mlada košarkašica, dok je Sančo Litl najbolja igračica Evrope.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve