Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.02.2014.

18:55

SP: Srbija sa Španijom i Francuskom

Košarkaška reprezentacija Srbije na Svetskom kupu u Španiji igraće u A grupi sa domaćinom Španijom, Egiptom, Iranom, Brazilom i Francuskom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Naši momci će igrati u Granadi, u pokrajini Andaluzija.

U grupi B, sa kojom će se 'orlovi' ukrstiti u drugoj fazi, nalaze se Argentina, Senegal, Filipini, Hrvatska. Grčka i Portoriko.

Branilac titule SAD predvodi C grupu, u kojoj će još igrati Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika i Turska. Konačno, u D grupi su Litvanija, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko i Australija.

Po četiri najbolje ekipe prolaze dalje u osminu finala, od koje počinje nokaut faza.

Uz SAD, Španija je najveći favorit za titulu, a činjenica da se igra na domaćem terenu verovatno će učiniti da ’Furija’ nastupi u najjačem sastavu sa Pauom Gasolom na čelu.

Olakšavajuća okolnost za ’Orlove’ moglo bi da bude odsustvo Tonija Parkera iz reprezentacije Francuske, koji je posle zlatne medalje na Evrobasketu najavio da bi mogao da propusti Svetski kup.

Brazil može da bude jako neugodan, ali opet u zavisnosti od toga ko se pojavi u Španiji. Vođa tima biće plejmejker Marselinjo Uertas, tu je još igrača koji sa uspehom igraju u Evropi poput Batiste, Hetšajmera i Neta, a videćemo hoće li Brazilci ubediti Nene Ilarija, Tijaga Splitera i Andersona Varežaa da nastupe u Španiji.

Hamed Hadadi, koji igra epizodnu ulogu u NBA ligi, prva je zvezda reprezentacije Irana, a u Egiptu su igrači koji igraju na domaćoj sceni, uz eventualno nekog naturalizovanog Amerikanca.

Žreb za Svetski kup, grupe:

Grupa A: Španija, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska.
Grupa B: Argentina, Senegal, Filipini, Hrvatska, Portoriko, Grčka
Grupa C: SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska
Grupa D: Litvanija, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija

Prvenstvo sveta za košarkaše biće održano u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve