Nova vest
Košarka

Sreda, 29.01.2014.

20:02

Dan Džerija Slouna u Juti

Guverner Jute Geri Herbert proglasio je 31. januar 2014. godine za Dan Džerija Slouna. Tako je ova savezna država odala počast legendarnom treneru Jute Džez.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

U zvaničnom saopštenju naglašeno je da se ovim gestom odaje priznanje američkom stručnjaku za njegov nemerljiv doprisnos popularizaciji sporta.

Sloun je trenersku karijeru u Juti započeo 1985. godine kao asistent, da bi posle tri godine postao trener. On je za 13 godina Jutu vodio do dva finala, a karijeru je završio kao treći trener po broju pobeda u NBA.

Američki stručnjak je takođe imao zapaženu igračku karijeru.Igrao je na pozicijama beka i krila, a izabran je kao četvrti pik na draftu 1965. godine od strane Baltimor Buletsa. Nakon samo jedne godine u Baltimoru prešao je u Čikago u kome je ostao do kraja karijere.

Dva puta je igrao na Ol-star utakmici, a četiri puta je biran u najbolji defanzivni tim lige. Čikago Bulsi su povukli njegov dres sa brojem četiri iz upotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve