Nova vest
Košarka

Sreda, 29.01.2014.

18:39

FIBA se nada igri '3-na-3' u Riju

Svetska košarkaška federacija (FIBA) dobila je novu nadu da će se ulični basket, 3-na-3, možda naći na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar FIBA Partik Bauman rekao je da je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah posetio Rio prošle nedelje i nagovestio da bi na programu mogle da se nađu nove medalje.

"Ako se pitanje uvodjenja novih sportova ponovo pokrene, 3-na-3 je spreman", rekao je Bauman.

Verzija ulične košarke igra se na polovini terena, a trebalo je da se nađe na programu Igara u Riju, ali je rukovodstvo MOK jula prošle godine zatvorilo program pregledanja novih sportova.

Ta odluka bila je neočekivana, a posle nje je u Brazilu serija protesta protiv vlade te zemlje i FIFA. Protesti su trajali tokom celog Kupa konfederacija.

Bauman je kazao da se basket 3-na-3 "jako dobro" uklapa u urbanu uličnu kulturu Rija. On je, međutim, istakao da nije imao kontakte ni sa kim iz MOK-a i da su u pitanju navodi brazilskih medija.

Za one koji ne znaju, naši momci su 2012. godine u Atini stigli do titule prvaka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve