Nova vest
Košarka

Utorak, 28.01.2014.

23:40

Danilović: Sve je pod kontrolom

Predsednik Partizana Predrag Saša Danilović rekao je da je sve pod kontrolom u redovima šampiona Srbije, uprkos brojnim problemima u poslednje vreme.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Danilović ističe da se to posebno odnosi na slučaj od ponedeljka uveče, kada je trener Duško Vujošević zbog nediscipline iz tima izbacio najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića. To se sve desilo na meču sa MZT Skopljem, u kojem su ‘crno-beli’ poraženi sa 73:66.

Problem sa Bogdanovićem samo je poslednji u nizu, ali su prethodni druge prirode. ‘Crno-beli’ su u poslednjih osam meseci ostali bez trojice igrača zbog povrede ligamenata kolena, a poslednji u nizu problema došao je u vidu povrede zadnje lože Milenka Tepića u porazu od skopskog tima.

Za sve u životu, pa i u ovom našem poslu, uprkos maksimalnom zalaganju, radu, potrebno je i koje zrnce sreće. U nekim periodima bitisanja kluba smo je imali, trenutno koji gram nedostaje. Ne mogu dušebrižnicima da zabranim da prave razne teorije, ali mogu da im poručim da je kod nas sve pod kontrolom”, rekao je Danilović, “Nema nikakvog slučaja, takve stvari se dešavaju. Zar bi trebalo da tumačim odluku trenera Vujoševića? Nema potrebe. Uopšte ne sumnjam u postojanje razloga zašto je Bogdanovića, čiji potencijali su dobro poznati, a koga plus izuzetno voli, poslao put svlačionice”.

Danilović želi i da dodatno pojasni zvaničnui formulaciju „nedisciplinovano ponašanje“.

Nije to ni u kakvom ružnom smislu, takvi momenti mogu da se dogode na treningu, utakmicama, ko zna koliko puta. Ko se profesionalno bavio sportom, zna o čemu govorim. Nema potrebe da se digne tolika prašina”.

Prvi čovek ‘crno-belih’ ponovo je naglasio da je Vujošević taj ko se za sve pita.

Naravno. Tako funkcioniše u svim ozbiljnim klubovima. Na kome je veća odgovornost, odnosno zasluga za sve ono što se (ne)uradi? Pa, na treneru. On bira igrače, on krvnički radi sa njima. Njegove se odluke ne dovode u pitanje, ako si ozbiljan. Ako bi drugačije razmišljao, iza nas ne bi bile sve ove godine uspeha”, naglasio je Danilović.

Na pitanje da li će Bogdanović biti u timu na meču sa Lokomotivom Kubanj, koji se igra u petak, Danilović je rekao:

To je pitanje za trenera, ali mislim da je reč o trenutnoj sankciji. Uostalom, možda sve to što se desilo, bude od koristi Bogdanoviću, čak sam ubeđen u to. Nema potrebe da pričam o njegovom talentu, igračkom iskustvu, potencijalu, vratima koja se otvaraju. Ali, košarkašku veštinu, igrački instinkt ne prate i određene stvari, za sada”.

Danilović se posebno osvrnuo na povrede koje muče Partizan poslednjih meseci.

Da se vratim na početak i sreću. Sve je to splet okolnosti, koje u slučaju Partizana nisu bile najpovoljnije. Sigurno je da su razni problemi pomalo kumovali, ali ne može da se pravi lista, od broja jedan, pa nadalje. Ne možete baš uvek sve da objasnite pod parolom ‘dva plus dva’”, rekao je Danilović, “Naše ambicije su uvek iste, ne odričemo se plena, niti ćemo od toga bežati. Trudićemo se da budemo makasimalni, da damo sve od sebe. Ako se baš i desi da ne uradimo sve ono što smo planirali, čestitaćemo drugima i nastaviti našim, dobro znanim putem. Nije valjda pitanje života i smrti, ali nas i ne oslobađa obaveze i najviših ciljeva”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve