Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.12.2013.

23:31

Blažič: Možemo sa najboljima

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da je njegova ekipa pokazala da može da parira najboljim evropskim klubovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je kao domaćin savladala Laboral sa 81:65 u pretposlednjem kolu Grupe D, ali je ranije ostala bez šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

"Pokazali smo sebi da možemo protiv najboljih. Ostaje žal jer se nismo plasirali u Top 16 fazu, svako želi da igra Evroligu, ali moramo da postavimo neke nove ciljeve, biće još utakmica", rekao je Blažič novinarima u Areni.

Blažič je bio najefkasniji igrač crveno-belih sa 24 poena.

"Ovo je bila veoma bitna utakmica zbog samopouzdanja. I dalje pravimo greške, ali sada to sve izgleda mnogo bolje. Imamo dosta igrača, dobro radimo i treniramo i biće sve kako treba", kazao je slovenački reprezentativac.

Centar Boban Marjanović je rekao da pojedini porazi iz prethodnih evroligaških utakmica sada više bole.

"Videli smo da možemo u Evroligi, na nesreću i neiskustvo izgubili smo nekoliko utakmica. Ti tesni porazi sada malo više bole", naveo je Marjanović.

Kapiten ekipe Marko Simonović je istakao da je Zvezda pokazala da je odlična ekipa.

"Ostaje veliki žal jer smo pokazali da smo zaista sjajan tim, ali nam je nedostajalo iskustva. Idemo dalje, i Evrokup je dobro takmičenje, izuzetno kvalitetno i probaćemo da tamo odemo što je dalje moguće", istakao je Simonović.

Raško Katić je rekao da su crveno-beli bili dobri u Evroligi.

"Nemamo šta da žalimo, gotovo je, ali naša predstava u Evroligi je zadovoljavajuća i što se tiče prve godine, to je bilo više nego korektno. Sa svima smo igrali 'na loptu', imali smo šanse i kod kuće i u gostima", rekao je Katić.

Zvezda će u poslednjem kolu Grupe D gostovati Lijetuvos Ritasu u Vilnjusu sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve