Nova vest
Košarka

Subota, 09.11.2013.

19:20

Neiskusna Mega ispustila Cibonu

Košarkaši Mege Vizure izgubili su od Cibone posle produžetka 98:96 u sedmom kolu ABA lige, sada imaju skor 3-4, a Zagrepčani četiri pobede i tri poraza.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Mega je bila nadomak pobede, imala je +13 početkom drugog poluvremena, zatim i tri poena viška u poslednjem minutu, ali su Cibosi ipak izborili produžetak u kojem je Blesingejm postigao ključne poene za trijumf.

Fantastičnu partiju odigrao je Ratko Varda – 33 poena (8-13 iz igre), 8 skokova, ukupni indeks korisnosti 40, a Nemanja Radović ubacio je 20 poena (9-16 iz igre, 12sk), od toga devet u produžetku.

Vasilije Micić upisao je 8 poena, 6 skokova, 12 asistencija, ali i 4 izgubljene lopte, dok je Jokić imao 12 poena i 5 skokova.

Dario Šarić predvodio je Cibonu sa 22 poena i 10 skokova, Marin Rozić takođe je ubacio 22 poena, a Džerel Blesingejm upisao je 19 poena (10 ast), od toga osam u dodatnih pet minuta. Met Džening postigao je 20 poena.

U sledećem kolu Mega dočekuje Široki, dok Cibona gostuje Krki u Novom Mestu.

Tekstualni prenos meča:

Ratko Varda odigrao je fantastično u prvoj četvrtini – ubacio je čak 17 poena, a Mega je posle deset minuta vodila u Zagrebu sa 25:24.

Početkom druge četvrtine štafetu je na kratko preuzeo talentovani Jokić sa osam poena, a onda je Varda nastavio svoj šou – do poluvremena je iskusni centar ubacio 26 poena i imao je indeks korisnosti 36.

Cibona je u finišu druge četvrtine prišla na -3, ali je Mega zahvaljujući Miciću i Vardi na poluvremena imala 11 poena viška (54:43).

Cibona je u nastavku zaigrala znatno čvršće u odbrani, Varda je zaustavljen, a prednost gostiju istopila se na samo dva poena već do polovine treće deonice. Do kraja treće četvrtine Radović je dobro odigrao, pa je na poslednjem dvominutnom odmoru Mega imala višak od dva poena (69:67).

Briljantni Varda je vukao konce, a u poslednjoj deonici obe ekipe zaigrale su čvršće.

Mega je bila bliža pobedi – poenima Radovića u poslednjem minutu povela je 82:79. Međutim, Micić nije uspeo da izvede loptu za pet sekundi, Dangubić je potom promašio dva penala, a Šarić je posle ofanzivnog skoka izborio produžetak (82:82).

U produžetku smo videli ’rat’ Blesingejma i Radovića, u kojem je omaleni plej izašao kao pobednik – postigao je ključne poene i doneo pobedu svojoj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve