Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.10.2013.

20:43

Vujošević: Ipak smo najmlađi

Trener Partizana NIS Duško Vujošević nije bio previše razočaran porazom u Kijevu, istakavši da je njegov tim ipak najmlađi u Evroligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su poraženi od Budiveljnika 74:69, što je drugi neuspeh srpskog šampiona u elitnom takmičenju ove sezone.

"Zadovoljan sam pruženom igrom. Imali smo određnih praznih minuta, kada je protivnik birao sa kojih pozicija želi da prima koševe i koje igrače da pusti da šutiraju. Ipak, treba uzeti u obzir da je naša ekipa jako mlada, najmlađa u Evroligi", rekao je Vujošević.

Partizan je pred gostovanje u Kijevu imao problema sa poredama igrača.

"Moram da kažem da u odnosu na neku situaciju u kojoj se nalazi moja ekipa, naš osnovni plejmejker Vesterman igrao je pod injekcijom protiv bolova i nije trenirao do ove utakmice. Ako se posmatraju sve tri utakmice Budiveljnika, sa Fenerom i CSKA i ova večeras, oni su sigurno zaslužili da makar jednu dobiju", dodao je trener Partizana NIS.

Vujošević je od igrača tražio da u samoj završnici ne prave faul i omoguće domaćinu da pobede sa većom razlikom, kako bi imao šansu da u revanšu u Pioniru stekne prednost u međusobnim duelima.

"Gledaćemo da u Beogradu budemo spremniji nego što smo bili ovde, da pokažemo više kvaliteta, mada moram da istaknem kada je u pitanju borbenost, angažovanje i pa i kvalitet da se ponosim svojim igračima. Ono u šta sam siguran posle prva tri kola je da će biti i pobeda ovih ekipa koje čine grupu Nanter, Budivelnik, Partizan nad ekipama iz grupe Barselona, CSKA i Fenerbahče", naglasio je Vujošević.

Jedan od najboljih igrača Partizana u Ukrajini bio je kapiten Dragan Milosavljević, koji je 'vukao' tim u najtežim momentima i meč završio sa 15 poena.

"Odigrali dobru utakmicu, veći deo dobro u napadu. U nekim momentima možda nismo bili na nivou u odbrani, na kraju je bilo i nekoliko ishitrenih šuteva, trebalo je da stanemo na loptu. Izgubili smo pet poena, što nije velika razlika, koju možemo da dostignemo u Beogradu", rekao je Milosavljević.

U sledećem, četvrtom kolu Evrolige Partizan NIS dočekuje favorita grupe Fenerbahče Ulker koji sa klupe predvodi Željko Obradović. Meč je na programu 8. novembra u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve