Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.10.2013.

18:29

Marina Maljković preporodila Lion

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković i njen novi tim Lion najprijatnije su iznenađenje francuske lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Maljkovićeva je za samo mesec dana preporodila klub koji je bio pred gašenjem.

Zbog grešaka prethodne uprave, Košarkaški savez Francuske je odlukom da zabrani dovođenje pojačanja dodatno otežao startnu poziciju Maljkovićevoj, pa je uspeh tim veći jer na raspolaganju ima samo šest seniorki.

Srpska selektorka je ušla u priču otvoreno, u želji da radi na duge staze i da napravi kontinuitet rezultata. Problemi sa kojima se suočava na startu, nemaju veze sa sportom i ona je nedavno apelovala da se pronađe rešenje za to.

Maljkovićeva je u prvih pet kola ostvarila četiri pobede, između ostalog savladala je i člana Evrolige Monpelje, a jedini poraz doživela je od trostrukog uzastopnog prvaka i prošlogodišnjeg polufinaliste Evrolige, ekipe Burža.

Euforija koja vlada u gradu zbog toga je potpuno razumljiva, a utakmice kluba su iz kola u kolo sve posećenije. Lokalni listovi su čak selektorki Srbije dali nadimak ’srce Liona’ ili ’lavlje srce’.

Reči hvale na račun srpske selektorke imaju i igračice koje nose veliki teret.

Marina je unela fantastične promene. Insistira na disciplini, što nama igračicama odgovara. Njeni treninzi ne traju više od sat i po, ali moramo da pružimo 200 odsto sve vreme. Rezultati govore da smo na dobrom putu“, rekla je bek ekipe Aleksija Planjar.

O Maljkovićevoj, koja je potpisala ugovor sa Lionom na dve sezone, hvalospeve pišu sve lokalne novine. Tako se u izveštaju sa poslednje utakmice kaže da Lion sa Marinom može daleko i visoko.

Iako je u klubu teška situacija zbog odluke Košarkaškog saveza Francuske, možemo da vas uverimo da sa trenerom kao što je Marina, a koja je pravi fenomen, Lion može da se nada svetloj budućnosti. Lion može da putuje daleko i visoko“, piše u „L’Progresu“, dnevnom listu iz Liona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve