Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.10.2013.

12:29

Ajverson rekao zbogom košarci

Iako nije igrao profesionalno od januara 2011. Alen Ajverson se u sredu zvanično oprostio od košarke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji bez osvojene NBA titule, saopštio je povlačenje na konferenciji u Filadelfiji.

„Zvanično objavljujem da se povlačim iz košarke. Ponosan sam što mogu da kažem da sam srećan nakon ove odluke i da se osećam sjajno."

"Moram da zahvalim Bogu na prilici koju mi je pružio, ne samo da ostvari sve što sam ostvario u NBA, već samo na prilici da buzdem draftovan. Ljudi me stalno pitaju šta mi je najbolji momenat u karijeri u NBA ligi. Jednostavno, sama činjenica da sam draftovan, da sam dobio priliku. Uvek sam verovao u sebe, moja mama mi je uvek govorila da mogu da budem ono što želim. Ja sam verovao u to. Borio sam se i izborio za svoje mesto“, rekao je između ostalog momak koji će pre svega biti ostati poznat kao igrač koji je usavršio ’krosover’ dribling.

Tokom 16 sezona u najjačoj ligi sveta odigrao je 914 utakmica sa prosekom od 26,7 poena, 6,2 asistencije, 3,7 skokova i 2,2 ukradene lopte.



Najbolju sezonu imao je 2001. godine kada je proglašen za najkorisnijeg igrača lige i kada je jedini put u karijeri igrao finale (poraz od Lejkersa).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve