Nova vest
Košarka

Sreda, 09.10.2013.

20:01

ABA: Zvezda odbranom do prvenca

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu u Laktašima sa 72:52 i tako došli do prve pobede u 2. kolu ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Dejana Radonjića u potpunosti se iskupio za slabo izdanje na startu u Širokom i sjajnom odbranom savladao je prošlogodišnjeg polufinalistu ovog takmičenja.

Crveno-beli su u Laktašima igrali bez povređenog Raška Katića, ali su i pored toga od početka do kraja utakmice imali potpunu kontrolu.

Čarls Dženkins bio je najbolji sa 10 poena i po 3 skoka, asistencije i ukradene lopte. 14 poena ubacio je Demarkus Nelson, 12 je dodao Blejk Šilb, a 11 Boban Marjanović. Na drugoj strani, dvocifren je bio samo Branko Jorović sa 17 poena.

Zvezdu u subotu očekuje debi pred svojim navijačima. U Pioniru će gostovati Radnički iz Kragujevca.

Tek posle dva i po minuta viđen je prvi koš na derbiju kola u Laktašima. Jorović je ubacio trojku za domaćina, ali je Zvezda ipak bolje počela duel.

Nelson, Šilb i Marjanović brzo su doneli Zvezdi prednost, a nakon što je Radenović u 8. minutu pogodio za 15:7 trener Igokee Dragan Bajić zatražio je tajm-aut.

Minut odmora nije mnogo pomogao domaćinu. Zvezda je nastavila da igra odličnu odbranu, četiri poena ubacio je Dženskins, pa su crveno-beli posle 10 minuta imali osam poena viška – 17:9.

Iako je ovo bilo drugo gostovanje Zvezde na startu sezone, ekipe Dejana Radonjića imala je mnogo veću podršku od domaćina sa tribina, što je bilo i za očekivati.

I u drugoj četvrtini Zvezdina odbrana delovala je odlično, a u napadu su crveno-beli veoma dobro koristili visinu Bobana Marjanovića.

S obzirom na dešavanja na parketu Zvezda nije imala dovoljno veliko vođstvo na poluvremenu (33:24). Crveno-beli su u prvih 20 minuta promašili sve četiri trojke, a pored Marjanovića (9 poena) najbolji je bio Nelson sa sedam.

Situacija na parketu se nije mnogo promenila ni početkom drugog dela. Zvezda je sjajnom odbranom izluđivala domaćina koji je do poena najčešće dolazio teškim šutevima preko ruke.

Crveno-beli međutim nisu uspevali da naplate do kraja dobru igru u odbrani, pa je Igokea držala kakav-takav priključak. Za razliku od prve utakmice u Širokom, potpuno je do izražaja došao Boban Marjanović koji je kontrolisao reket svoje ekipe na dominantan način.

Tek u drugom delu treće deonice Zvezda je na semaforu naplatila odličnu odbranu. Nakon pet vezanih poena u 28. minutu crveno-beli su došli do +20 (51:31).

Igokea je na ovom meču bila odlična u šutu za tri poena i zbog toga nije pretrpela katastrofu. U poslednjih deset minuta Zvezda je lagano održavala dovoljno veliku razliku i na kraju ej rutinski došla do prve pobede u sezoni.

Na kraju je Radonjić priliku pružio i mladom centru Dušanu Ristiću koji je na kraju postigao i prve poene u seniorskoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve