Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.10.2013.

19:08

ABA: Poraz Mega Vizure na debiju

Košarkaši Mega Vizure poraženi su od Cedevite na svom debiju u regionalnoj ABA ligi, rezultatom 72:62 (21:15, 21:18, 17:16, 13:13).

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Izabranike Dejana Milojevića već u sredu očekuje još jedna teška utakmica, kada gostuju u Pioniru braniocu trofeja, Partizanu, od 18 časova.

Gostujući košarkaši kontrolisali su igru tokom većeg dela meča, a Mega Vizura je na kratko imala vođstvo samo u prvoj četvrtini.

Cedevita je uglavnom imala deset poena prednosti, a najvećih plus 17, zagrebačka ekipa imala je u poslednjoj četvrtini. Ekipa Dejana Milojevića je dobro igrala tokom treće četvrtine, kada su uspeli da smanje na minus dva, ali su iskusni košarkaši Cedevite ponovo preuzeli inicijativu i do kraja održali prednost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Smit sa 21 poenom, 14 je ubacio Zubčić, a Suton je dodao 12.

Na drugoj strani istakako se Dangubić sa 17 poena, a po 11 su zabeležili Varda i Radović. Miljenović je meč završio sa devet poena.

Tok meča:

Utakmici prisustvuje doskorašnji selektor Srbije Dušan Ivković.

Mega Vizura je meč počela u sastavu Krstić, Dangubić, Micić, Luković, Varda, a utakmicu su za ekipu Cedevite otvorili Babić, Smit, Suton, Bilan, Baždarić.

Prva četvrtina je pripala Cedeviti (21:15). Gosti su imali početno vođstvo, ali je Mega uspela da preokrene zahvaljujući poenima Varde i Radovića. NIjedna ekipa nije uspela da stekne osetniu prednost. Tako je bilo sve do samog finiša kada su se istakli Smit i Babić.

Cedevita je nastavila u istom ritmu, zagrebački košarkaši bili su sigurni pri pokušajima za tri poenima, pa su krajem prvog poluvremena imali i maksimalnih plus deset (37:27). Dangubić dobrom igrom ne dozovljana protivniku da se ozbiljnije ’odlepi’. Košem uz zvuk sirene Smitha, na veliki odmor otišlo se rezultatom 42:33 za Cedevitu.

Mega Vizura je mnogo bolje otvorila drugo poluvremene, izabranici Dejana Milojevića igrali su rasterećenije, uz nekoliko atraktivnih poteza. Napravili su seriju 9:2 i stigli na samo dva poena zaostatka (44:42). Ipak Zubčić ne prepušta ništa slučaju i zahvaljujući njegovim skokovima i poenima Cedevita vraća prednost stečenu u prvom poluvremenu (59:49).

Košarkaši Cedevite su potpuno kontrolisali igru i u poslednjoj četvrtini, u kojoj su stigli i do maksimlanih 15, a vrlo brzo i do 17 poena prendnosti, što im je omogućilo da meč bez pritiska privedu kraju. Međutim domaći igrači uspeli su da ublaže poraz, kada su precizni bili Jokić i Dangubić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve