Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.10.2013.

09:47

Raduljica: ’Don Ruki’ Milvokija

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica u ponedeljak je imao prve obaveze kao novi igrač Milvoki Baksa sa kojima je krajem jula potpisao trogodišnji ugovor.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Raduljica je u Viskonsin stigao polovinom septembra, više od dve nedelje pre zvaničnog otvaranja kampa Baksa.

Prvi put sam igrački u Sjedinjenim Državama, pa sam želeo da se upoznam sa novim gradom, okolnostima, saigračima i kompletnim stafom Milvokija, kako bih potpuno koncentrisan dočekao, prvo otvaranje kampa, zatim sezonu“, rekao je Raduljica, „Iskreno, uželeo sam se mečeva, pogotovo što će to biti novo iskustvo, na terenu sa drugačijim dimenzijama, drugačijim stilom igre, košarkaškim pravilima“.

Bez obzira na to što je kamp zvanično otvoren tek u ponedeljak, danom za medije, Raduljica je već dobro osetio parket trening kompleksa Milvokija.

Centar je igračima na usluzi 24 časa dnevno, pa smo svakog dana imali fakultativne treninge. Kako je vreme odmicalo bilo nas je sve više. Stručni štab je sve vreme tu, spreman da u svakom trenutku pomogne“, naglasio je Raduljica.

Raduljica je na tim treninzima uspeo da upozna svoje nove saigrače.

Koliko sam imao vremena da ih upoznam, dobri su momci. Teško je sad da ja pričam o ambicijama, jer sam tek stigao. Biće vremena“, istakao je Raduljica i dodao zanimljiv detalj, „Pre neko veče, Keron Batler, kao najiskusniji, ali i osoba koja je iz Viskonsina, pozvao nas je na zajedničku večeru, da se svi bolje upoznamo. Iz iskustva na treninzima i po atmosferi na večeri mislim da ćemo imati dobru hemiju u ekipi“.

Iako je sezona za tim počela u ponedeljak, Raduljica je već dobio nadimak od saigrača – Don Ruki.

Pričali smo nešto o novajlijama, pa sam Pačulju, kao najstarijeg pitao, da li i ja, sa 25 godina, moram da radim sve što i ostali mlađi, a on je odgovorio: ’Moraš, ali pošto si najstariji, onda si ti Don Ruki, možeš da naređuješ ostalima’“, istakao je srpski košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve