Nova vest
Košarka

Sreda, 25.09.2013.

18:25

Ražnatović napustio Mega Vizuru

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović potvrdio je za B92 da je napustio svoju funkciju u novom ABA ligašu Mega Vizuri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odlazak Ražnatovića usledio je zbog novog propisa koji je usvojila Skupština ABA Sidra, a po kojem su nezakonite veze između klubova i menadžera.

"Po propozicijama lige menadžeri nisu u mogućnosti da imaju udeo u vlasničkoj strukturi kluba. Ja nisam imao nikad udeo u vlasništvu direktno, ali bilo je preko povezanih lica. To će se u najskorijem roku promeniti", rekao je Ražnatović za B92.

Rađžnatović smatra da njegovo povlačenje iz kluba neće ni najmanje uticati na ambicije Mega Vizure u budućnosti.

"Sve je pod kontrolom. Tim ostaje isti, budžuet ostaje isti, koncept ostaje isti. Samo je lice koje rukovodi, način na koji rukovodi i način finansiranja drugačiji. Klub je na nivou da može da funckioniše bez moje pomoći", istakao je Ražnatović.

Vizura će prestojeće sezone da prvi put nastupi u ABA ligi, a novo sedište kluba je Smederevo, što je dugoročan plan.

"Ugovor sa gradom je potpisan da dok god Mega igra ABA ligu da igra u Smederevu. Mislim da je to dugoročno rešenje, klub je promenio i sedište, registrovan je u Smederevu, ima klupske prostorije u Smederevu, prodaje pretplatne karte u Smederevu. To je Smederevski klub. To je još jedan pokazatelj tendencije da se klub razdvoji od agencije BeoBasket u svim segmentima", rekao je Ražnatović.

Ražnatović ne planira da u Srbiji ponovo učestvuje u projektu sličnom koji je napravio u Mega Vizuri.

"Ne, očigledno je da to nije moguće na način na kako je to bilo do sada, pa nema razloga pokušavati takve stvari. Ja na hiljadu raznih stvari pomažem mnogim drugim klubovima, ali zvanično ništa", zaključio je Ražnatović, zastupnik nekih od najboljih evropskih košarkaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve