"U Zvezdi zbog navijača i ciljeva"

Novi košarkaši Crvene zvezde Čarls Dženkins i Blejk Šilb rekli su da su se za ovaj klub opredelili zbog velikog broja navijača, tradicije i visokih ambicija.

MNIzvor: B92, Tanjug
Podeli

"Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Radujem se novom početku u Beogradu i činjenici da ću biti deo sjajnog tima. Pre svega me je privukla sjajna atmosfera u kojoj igra Zvezda, jedna od prvih stvari koju sam video su navijači", rekao je Dženkins na izuzetno posećenoj konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

On je dodao da ne zna mnogo o Srbiji i srpskoj košarci, ali da veruje kako će za nekoliko meseci dobro upoznati ovdašnju košarku, istoriju i tradiciju.

Za razliku od Dženkinsa, koji je u Zvezdu stigao iz NBA ligaša Filadelfije, Šilb je znatno iskusniji kada je u pitanu igranje u Evropi, jer je šest sezona proveo na Starom kontinentu, a poslednje tri u francuskom Šalonu.

"Znam dosta toga o tradiciji Zvezde, drago mi je da sam postao deo ovog kluba i što ću imati priliku da igram sa odličnim košarkašima. Sa Zvezdinim navijačima sam se sreo još dok sam igrao za češki Nimburk", istakao je Šilb.

Prema njegovim rečima dosta toga je čuo o rivalstvu između Zvezde i Partizana, kao i o ljudima u Srbiji, koji su prijateljski nastrojeni.

Zvezda je u ovom prelaznom roku angažovala i Bobana Marjanovića i Slovenca Jaku Blažiča.